Tatranskí záchranári pomáhali v noci dvom horolezcom

NETKY.SK • 21 Február 2015, 09:14 • 2 min
Tatranskí záchranári pomáhali v noci dvom horolezcom

VYSOKÉ TATRY – Horskí záchranári pomáhali v noci nadnes dvom slovenským horolezcom. Tí sa počas výstupu juhovýchodnou stenou Lomnického štítu dostali na miesto, z ktorého nedokázali pokračovať, a v piatok (20.2.) vo večerných hodinách zavolali na linku 112.

slovakia

left justify in out

Ako informuje stránka Horskej záchrannej služby (HZS), záchranárov vyviezlo na Skalnaté pleso pásové vozidlo spoločnosti Tatry mountain resorts a zamestnanci spoločnosti im taktiež mimoriadne spustili lanovkou na Lomnický štít. Počas jazdy lanovkou nadviazali záchranári s horolezcami svetelný kontakt a tak presnejšie lokalizovali miesto uviaznutia.

 

Z vrcholu Lomnického štítu zostúpili na dostupné miesto, kde vybudovali stanovište. Jedného záchranára spustili k horolezcom a následne ich po jednom vyťahovali z kolmej steny pomocou lana dyneema.

 

Po vytiahnutí  pokračovali cez Lomnické sedlo v zostupe na Skalnaté pleso. Záchrany sa zúčastnilo päť profesionálnych záchranárov HZS a bola ukončená dnes o 03.30 h.   

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona