Tatranskí vlci odohrajú novú sezónu na miestnom štadióne

NETKY.SK • 15 Júl 2011, 11:29 • 2 min
Tatranskí vlci odohrajú novú sezónu na miestnom štadióne

Tatranskí vlci odohrajú novú sezónu na miestnom štadióne

slovakia

left justify in out

img

Ruská Mládežnícka hokejová liga (MHL) sa bude od novej sezóny hrať na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi. Mesto totiž podpísalo memorandum o spolupráci s Hokejovým celkom Tatranskí vlci.
      "Vítame tento projekt ako niečo mimoriadne, naše mesto sa zviditeľní tým, že bude súčasťou Kontinentálnej hokejovej ligy. Som veľmi rád, že sme sa dohodli, a že naše mestské zastupiteľstvo jednomyseľne schválilo tento zámer, takže od septembra naši tatranskí vlci zo Spišskej Novej Vsi mohli byť účastníkmi MHL," konštatoval primátor mesta Ján Volný.
      MHL sa za dva roky pôsobenia veľmi rozšírila. Kým prvý ročník mal 22 tímov, tento ročník bude mať 32 tímov zo šiestich krajín nielen z Európy, ale aj Ázie. "Som si istý, že MHL bude dôstojné hokejové podujatie pre fanúšikov ako miestnych, tak aj cudzincov," konštatoval zástupca vedenia MHL Sergej Jakovlev. Pre celý juniorský tím je to podľa trénera Aleša Tottera veľká výzva. "Verím, že predvedieme kvalitnú hru a budeme baviť divákov," dodal Totter.
      Mesto od tohto kroku očakáva predovšetkým rozvoj mládežníckeho športu v regióne. "Dohodli sme sa, že finančný benefit bude za sezónu 2011/2012 vo výške 170.000 eur, okrem toho čakáme, že tu budú prichádzať ľudia, podnikatelia, športovci, turisti, že sa mesto pozdvihne," doplnil primátor Spišskej Novej Vsi. Podľa neho by zopár zápasov v meste mohol odohrať seniorský tím HC Lev Poprad.
      Mužstvo HC Tatranskí vlci bude zostavené prevažne z českých i slovenských hráčov, mali by to byť bývalí reprezentanti do 18 a do 20 rokov. Výber urobia počas prípravného kempu, na ktorom sa zúčastní okolo 50 hráčov. "Začíname od 25. júla sústredenie, za tri dni bude päť zápasov, vyberieme kostru kádra 25 hráčov aj s brankármi," priblížil športový riaditeľ klubu Sergej Sošnikov. Zmluvy s hráčmi by mal klub podpísať do 1. septembra. Nasledovať bude Euroázijský pohár na konci septembra, po ňom Svetový pohár, kde by už mala byť hotová kostra tímu. Rozpis zápasov zatiaľ nie je známy. Kluby budú rozdelené do ôsmich divízií po osem tímov, hráči tak odohrajú v základnej časti 60 zápasov.
      Jedným z hráčov, ktorí sa zúčastnia na prípravnom kempe, je aj mladý brankár Energie Karlove Vary Ján Hruška. "Dostal som ponuku a urobím všetko preto, aby som bol v tíme, aby som bol jednotkou a aby som Tatranským vlkom pomohol k dobrým výsledkom. Ja si myslím, že máme šancu postúpiť do play off, tam sa už môže stať čokoľvek," konštatoval Hruška.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona