Tatranské hotely sú obsadené na polovicu, začínajú im pribúdať storná!

NETKY.SK • 5 Júl 2021, 10:24 • 2 min
Tatranské hotely sú obsadené na polovicu, začínajú im pribúdať storná!

POPRAD – Hotely v regióne Vysokých Tatier majú svoje kapacity zatiaľ obsadené zhruba na 50 percent, niektoré o niečo viac.

slovakia

left justify in out

Podľa Lucie Blaškovej, výkonnej riaditeľky Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Vysoké Tatry, im však najnovšie začali pribúdať storná

 

Hotelierom pribúdajú strorná

Podľa jej informácií sa tak deje kvôli potrebe testov napríklad pri vstupe do wellness. Ako ďalej uviedla, okrem skupiny, ktorá ich odmieta, ďalší turisti sa zase nemajú kde test absolvovať alebo za ne musia platiť. Blašková sa obáva, že ak to takto ostane, bude to mať na sezóne v celej krajine nelichotivé následky.

„Tak ako za posledné mesiace, aj doteraz musíme konštatovať, že zmeny v pravidlách a zavádzanie pravidiel v takých časových intervaloch a zneniach, ako sa to deje, majú na tento sektor veľmi negatívny vplyv. Ľudia sú zmätení a málo informovaní, v konečnom dôsledku ich to demotivuje plánovať akúkoľvek dovolenku,“ poznamenala Blašková.

 

Koncom tohto týždňa už podľa jej slov prišli aj informácie o stornách rezervácií zo zahraničia, napríklad z Čiech. Dôvodom majú byť práve novozverejnené pravidlá.

 

Neistota dovolenkárov narastá 
Súčasná obsadenosť ubytovacích kapacít na polovicu po náročnom roku hotelierov neteší. „S týmto číslom nie sú veľmi spokojní, nakoľko stále majú ubytovacie zariadenia aj upravené storno podmienky, respektíve žiadne storno, takže tá istota maximálneho obsadenia hotelov má zatiaľ hlinené nohy,“ poznamenala výkonná riaditeľka miestnej OOCR.

 

Podľa jej slov však v regióne stále očakávajú pozitívny scenár, keďže Vysoké Tatry sú tradičnou dovolenkovou destináciou. Neistota je však podľa nej citeľná na oboch stranách.

 

„Dovolenkári si nechávajú rezervácie na poslednú chvíľu, nerezervujú si pobyty príliš dlho dopredu a celkovo to má taký spomalený vývoj oproti tomu, na čo sme počas sezóny zvyknutí,“ dodala.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies