Tatranská botanická záhrada pripravuje program pre verejnosť: Od piatka tu bude prebiehať Víkend otvorených parkov a záhrad

NETKY.SK • 7 Jún 2017, 08:31 • 2 min
Tatranská botanická záhrada pripravuje program pre verejnosť: Od piatka tu bude prebiehať Víkend otvorených parkov a záhrad

TATRANSKÁ LOMNICA – Expozícia tatranskej prírody v Tatranskej Lomnici sa v piatok (9.6.) zapojí do celoslovenského podujatia Víkend otvorených parkov a záhrad.

slovakia

left justify in out

Prebiehať bude od 9.00 do 15.00 h a na návštevníkov okrem prehliadok so sprievodcom čakajú aj ukážky rozsádzania rastlín a tvorivé dielne pre deti. Záujemcovia si môžu vypočuť aj prednášky lesného pedagóga na tému Ako vzniká strom, odborník ich naučí i to, ako rozlišovať pobytové znaky zvierat.

 

"Tento program sa nám osvedčil aj po minulé roky, záujem je najmä o vstupy so sprievodcom, ktoré ponúkame na požiadanie," povedala botanička Výskumnej stanice a Múzea Tatranského národného parku Zuzana Homolová. Práve toto obdobie je podľa nej ideálne na prehliadku expozície, keďže kvitne väčšina rastlín, ktoré sa v botanickej záhrade pod Lomnickým štítom nachádzajú.

 

Na ploche 3,20 hektára môžu návštevníci obdivovať vyše 300 druhov bylín a drevín. Medzi nimi i také, ktoré bežne pri turistike neuvidia. Patrí k nim napríklad mak tatranský, skalokráska pyrenejská osídľujúca strmé skalné steny, trávnička alpínska či vičenec horský, ktorý sa vyskytuje v Tatrách iba v jednej lokalite. "Na relatívne malom území môžeme sledovať prevažnú časť druhov tatranskej flóry. Základný floristický inventár expozície tvoria rastliny vysokohorského prostredia, najmä druhy alpínskeho a subniválneho vegetačného stupňa," doplnila botanička.

 

Tatranská botanická záhrada je pre verejnosť otvorená denne do 17.00 h. Od začiatku septembra ju môžu turisti navštíviť od 9.00 do 15.00 h, prístupná je do 17. septembra.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies