Tatrancom cez víkend zaprší

NETKY.SK • 9 Január 2015, 15:47 • 2 min
Tatrancom cez víkend zaprší

TATRY - Po štedrej snehovej nádielke možno počas víkendu v tatranskej oblasti očakávať aj dážď a silný vietor či dokonca víchricu.

slovakia

left justify in out

Podľa meteorologičky Dagmar Kriškovej zo Slovenského hydrometeorologického ústavu k nám bude v sobotu prúdiť veľmi teplý vzduch. Ako ďalej pre agentúru SITA povedala, v tatranskej oblasti sa to prejaví oblačným až zamračeným počasím so snežením, ktorého hranica sa bude postupne dvíhať hore až do nadmorskej výšky 2 000 metrov.

 

„Skupenstvo zrážok sa bude meniť, najprv to bude sneženie a postupne to bude prechádzať do dažďa,“ uviedla Krišková. Množstvo zrážok zatiaľ meteorológovia len odhadujú. „V noci môže pripadnúť do 15 cm snehu, cez deň už iba vo vysokohorských polohách okolo 5 cm,“ dodala pre SITA Krišková. V sobotu sa zároveň poriadne rozfúka. Podľa meteorologičky by mal vietor v nárazoch dosahovať rýchlosť až 70 km za hodinu. Vo vyšších horských polohách môže nadobudnúť podobu silnej víchrice. Najvyššia denná teplota na podhorí sa bude pohybovať od dvoch do piatich stupňov Celzia, ranné teploty by mali byť okolo nuly. 

 

V nedeľu by sa podľa meteorológov malo ochladiť, aj naďalej však bude veľa oblačnosti. Očakávať možno dážď so snehom alebo aj dážď. „Vyzerá to na zlé počasie, pretože tu bude kombinácia snehu, ďalších zrážok a silného vetra. Keď sa to dostane do miest, kde je to zľadovatené, alebo kde je snehová pokrývka, terén bude veľmi nebezpečný,“ varuje Krišková. Podľa jej slov bude premenlivé počasie pod Tatrami pretrvávať. „V strede budúceho týždňa sa oteplí a znovu ochladí, takže striedavé počasie bude pokračovať,“ dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies