Tatranci chcú leto zamerať na rodiny, kultúru a šport

NETKY.SK • 24 Máj 2015, 11:25 • 2 min
Tatranci chcú leto zamerať na rodiny, kultúru a šport

POPRAD - Počas leta v Tatrách ani tento rok nebudú chýbať podujatia ako Odomykanie jazera Štrbské pleso, Medvedie dni na Hrebienku, Svište na Plese či festival Made in Slovakia v centre Popradu.

slovakia

left justify in out

Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry chce v spolupráci so samosprávami a podnikateľmi v regióne ponúknuť návštevníkom v letných mesiacoch pestrý program. „Pôjde o akcie zamerané na tri hlavné okruhy, a teda na rodiny, kultúru a šport. Od júna do septembra čaká návštevníkov Tatier a podhoria takmer tridsať podujatí,“ informovala výkonná riaditeľka OOCR Lenka Maťašovská.


Uplynulú zimu podľa Maťašovskej najviac zaujali neoficiálne majstrovstvá sveta v tesaní ľadových sôch, či univerziáda. „V Tatrách to žilo počas zimy a bude aj naďalej. Aj vďaka návštevnícky atraktívnym podujatiam patrili Vysoké Tatry túto zimu k destináciám, ktoré dokázali zvýšiť počet ubytovaných klientov,“ dodala. Pre návštevníkov v lete by podľa nej mal byť lákavým už ôsmy ročník úspešného podujatia Medvedie dni, ale aj úplne nové podujatia. Za najväčšiu novinku označila tenisový turnaj 13. ročníka tenisového turnaja Challenger tour pod názvom Poprad – Tatry challenger tour 2015. Ten sa po dvanástich rokoch sťahuje z Košíc pod Tatry. Odštartuje tretí júnový víkend v Poprade.


Tatranci plánujú pokračovať aj v podujatí s názvom Benátska noc. Ide o romantické večerné člnkovanie na jazere Štrbské pleso za zvukov harfy, ktorého prvý ročník mal minulý rok úspech. „Počas leta si návštevníci Vysokých Tatier budú môcť opäť zacvičiť jógu pod Lomnickým štítom, či užiť bláznivé animačné programy v popradskom akvaparku,“ uviedla Maťašovská.


Podľa riaditeľky OOCR nie je umenie spraviť veľké množstvo podujatí, ale spraviť ich vábivo, aby prilákali čo najviac ľudí. „Podujatia sa snažíme koncipovať tak, aby boli divácky príťažlivé, interaktívne. Všetci si veľmi dobre uvedomujeme, že ľudia sa potrebujú baviť, že im musíme pripraviť zaujímavý program. Už dávno nie je cestovný ruch len o peknej prírode, dobrej posteli v hoteli, či chutnej strave,“ uzavrela Maťašovská.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies