Tatran Prešov je bez vedenia, odišiel prezident klubu a väčšinový majiteľ Remeta

NETKY.SK • 21 Jún 2013, 09:33 • 2 min
Tatran Prešov je bez vedenia, odišiel prezident klubu a väčšinový majiteľ Remeta

PREŠOV - Najstarší futbalový klub na Slovensku 1. FC Tatran Prešov bude bez vedenia. Doterajší prezident a väčšinový majiteľ klubu Miroslav Remeta sa rozhodol po dlhom uvažovaní opustiť Tatran, ktorý pred mesiacom zostúpil do II. ligy.

slovakia

left justify in out

"Končím. V najbližších dňoch urobím maximum, aby som odovzdal Tatran, nech pokračuje niekto iný. Jediný, kto sa doteraz o budúcnosť Tatrana nezaujímal, bolo mesto. Či už išlo o jeho vedenie, alebo poslancov. Nik z nich neprejavil záujem, nepoložil otázky, nepredložil riešenie, ako ďalej s Tatranom, čo s ním do budúcnosti. Všetci, na čele s novinármi, ma bombardujú otázkami a už som z toho unavený. Keďže sa ukázalo, že jediný, kto sa obáva, aby nemusel niečo povedať, sú zástupcovia mesta, doviedlo ma to k rozhodnutiu nájsť diplomatickú formu, ako to celé ukončiť. Urobím všetko pre to, aby som klub odovzdal,“ uviedol v rozhovore pre denník Šport Miroslav Remeta.

O vstup do Tatrana mal záujem aj ukrajinský investor, s ktorým Remeta rokoval. Vzhľadom na postoj mesta však Ukrajinci vycúvali a doterajší najväčší akcionár už nechcel mužstvo financovať sám. Napriek snahe sa nedokázal s nikým dohodnúť na partnerstve. Remeta viackrát zdôrazňoval macošský vzťah mesta k "zeleno-bielym". Menšinový akcionár - Prešov - sa nechcel vyjadriť k budúcnosti futbalu v meste a nepodieľal sa ani na financovaní. "S ochotníkmi, ktorí sa snažia aktivizovať pri rozpredaji hráčov a pomáhať spôsobom, že vedia radiť, ako by sa v Tatrane malo pracovať, s tými vážne nemám záujem spolupracovať,“ tvrdí pre Šport Remeta. 

Iný scenár by mala situácia, ak by sa Prešov zachránil v Corgoň lige. "Požiadali by sme mesto, aby odišlo z akciovky, keďže si neplnilo svoje povinnosti v klube. Spolupracoval by som s ukrajinským partnerom. Vypadnutím Tatrana sa však dohoda s ním nenaplnila a nepomohli ani ďalšie rokovania," doplnil pre Šport Remeta. Situácia v prešovskom futbale bude po tomto poslednom kroku neprehľadná.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies