Tatran Prešov - HSV Hamburg 26:26 v B-skupine LM

NETKY.SK • 29 November 2010, 08:59 • 2 min
Tatran Prešov - HSV Hamburg 26:26 v B-skupine LM

Tatran Prešov - HSV Hamburg 26:26 v B-skupine LM

slovakia

left justify in out

Hádzanári slovenského šampióna Tatrana Prešov remizovali v nedeľu v 6. kole Ligy majstrov na domácej palubovke s favorizovaným nemeckým tímom HSV Hamburg 26:26. Zverenci trénera Rastislava Trtíka tak získali prvý bod v súťaži, no stále figurujú na poslednej priečke B-skupiny. Už o týždeň v sobotu sa predstavia na palubovke dánskeho KIF Kolding.
B-skupina, 6. kolo LM 2010/2011:   Tatran Prešov - HSV Hamburg 26:26 (13:15)   Zostava a góly Prešova: Krupa, Niroda - Mažár, M. Urban, Tumidalský 1, Mikéci 1, Antl 8/2, Dudáš 1, Géci, Mazúr 3, Kristopans 3, Menkovič, Radčenko 2, Sobol 7/3, Pekár, Marušák - najviac gólov HSV: Kraus 6, Hens 5, Lackovič 3. Rozhodovali: Nikolovski, Kolevski (obaja Macedónsko), vylúčení: 3:5, 7m hody: 5/4-1/0, 3000 divákov.
Skóre stretnutia otvoril hosťujúci Hens, no Tatran rýchlo odpovedal gólom Tumidalského. Domáci navyše dobre a hlavne tvrdo bránili a súper mal problém presadiť sa. Na 2:1 pre zeleno-bielych upravil Kristopans po nacvičenej akcii. Hráči HSV napriek tomu, že sa dokázali presadiť cez kompaktnú obranu Prešova stroskotávali na dobre chytajúcom Krupovi, ktorý miestami vyberal zázračné zákroky. Po úspešnej sedmičke Sobola sa slovenský majster ujal vedenia o dva góly (3:1), čo ho naštartovalo k ešte väčšej ofenzíve a na začiatku 11. minúty zvýšil na 5:2. Trojgólové vedenie si udržiaval do stavu 7:4, avšak favorit duelu zapol na vyššie obrátky a šnúrou štyroch gólov otočil vo svoj prospech 8:7. Domáci držali krok so súperom do 20. minúty (9:9), ale hosťom stačili dve minúty na to, aby išli do dvojgólového vedenia 11:9. Prešovčania sa nezlomili a o sedem minút neskôr, najmä vďaka trom gólom Sobola, vyrovnali na 13:13. Po polčase však manko na HSV bolo predsa len dvojgólové, keď sa ešte päť sekúnd pred koncom trafil Bertrand Gille - 15:13. Začiatok druhého dejstva vyšiel Tatranu, ktorý znížili po góle Antla. Hamburg odpovedal dvoma presnými zásahmi, avšak v 40. minúte Dudáš znížil opäť na rozdiel jediného gólu 17:18. Od tohto stavu zaznamenali hostia tri góly v rade a dostali sa po prvý raz do štvorgólového vedenia (21:17). Dráma začala vrcholiť päť minút pred koncom, keď Urban znížil po tretí raz na rozdiel jedného gólu (24:25), ale Lackovič posunul HSV bližšie k víťazstvu - 26:24. Na druhej strane odpovedal Antl a minútu pred koncom sa k nemu pridal aj Kristopans a prekvapenie bolo na svete 26:26.   Hlasy po zápase:   Rastislav Trtík, tréner Prešova: "Je to pre mňa veľmi príjemné prekvapenie. Priznám sa s remízou som vôbec nerátal. Využili sme šancu, ktorá sa núkala po prvom polčase, keď sme prehrávali iba o dva góly. Chopili sme sa veľkej šance."   Martin Schwalb, tréner Hamburgu: "Veľmi dramatický a napínavý duel až do samého konca. Rozhodlo to, že sme nevyužili šance ujsť domácim na rozdiel piatich gólov, musíme s tým žiť ďalej a koncentrovať sa na ďalšie zápasy."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona