Tatra predá Číne licenciu na výrobu nákladných automobilov

NETKY.SK • 17 Jún 2014, 09:52 • 2 min
Tatra predá Číne licenciu na výrobu nákladných automobilov

BRATISLAVA - Štátna čínska spoločnosť Aviation Industry Corporation of China (AVIC) kúpi od českého výrobcu Tatra Trucks licenciu na výrobu automobilov Tatra za niekoľko sto miliónov českých korún (CZK).

slovakia

left justify in out

Licenciu by mala čínska spoločnosť získať na päť rokov, pričom AVIC by mal vyrábať modelovú radu TERR No 1. Informoval o tom portál ihned.cz. Podľa zdrojov z českého ministerstva priemyslu a obchodu by mala čínska spoločnosť vyrobiť najmenej 10 tis. automobilov. AVIC bude autá vyrábať v novopostavenej továrni najskôr z dielov, ktoré im pošle Tatra, neskôr by súčiastky mala vyrábať spoločnosť v Číne.

 

Konečná dohoda by mala byť podpísaná najneskôr v októbri, a to pri oficiálnej návšteve českého prezidenta Miloša Zemana v Číne. Podľa ihned.cz je väčšina podmienok obchodu už dohodnutá, čínska spoločnosť však ešte musí predložiť návrh garancie, na základe ktorého by boli vyrobené automobily Tatra použité iba v Číne, aby nekonkurovali automobilke na iných trhoch.

 

Tatrovky by mala vyrábať dcérska spoločnosť AVIC Hebei Shanzhei Motor Vehicle, ktorú kúpila už v roku 2012 spoločnosť AVIC, vtedy ešte pod názvom Hebei Motor. Tá už automobily Tatra vyrábala, po roku 2000 ich výrobu zastavila, keď im skončila platnosť licencia, ktorú kúpila v roku 1984. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies