Tatra končí, Tatra Trucks však nákladné autá vyrába v Kopřivnici ďalej

NETKY.SK • 5 Jún 2014, 19:18 • 2 min
Tatra končí, Tatra Trucks však nákladné autá vyrába v Kopřivnici ďalej

PRAHA - Kopřivnická spoločnosť Tatra, a. s., pokračovateľka prednovembrovej automobilky, zrejme definitívne končí.

slovakia

left justify in out

Jej predstaviteľ Ronald Adams požiadal súd o vyhlásenie úpadku. Tatrovky už vyrába iná firma. Informoval o tom server iDNES.cz.
     

Koniec jednej legendy, aspoň na papieri, prinesie podľa všetkého v najbližších mesiacoch Krajský súd v Ostrave. Ten bude rozhodovať o žiadosti predsedu predstavenstva spoločnosti Tatra, a. s., o vyhlásení úpadku.
     

"Dlžník má voči veriteľom najmenej štyri splatné peňažné dlhy vo výške presahujúcej 432.000 Kč (15.737,70 eura) a nie je schopný dlhy plniť," píše v návrhu na vyhlásenie nesolventnosti Ronald Adams.
     

Ak súd návrh prijme, svoju činnosť ukončí firma, ktorá bola priamou nástupkyňou prednovembrovej automobilky Tatra. Spoločnosť je de facto mŕtva už dnes. Nič nevyrába, vlastný závod, ochranné známky aj výroba je dnes v réžii spoločnosti Tatra Trucks, ktorá väčšinu aktivít aj záväzkov pred rokom kúpila.
     

Tradícia výroby vozidiel Tatra vrátane tradičného podvozku tak v Kopřivnici pokračuje ďalej. Podľa vedenia podniku sa firme darí. V tomto roku chce vyrobiť 760 vozidiel, na zhruba 600 áut už má automobilka záväzné objednávky.
     

(1 EUR = 27,450 CZK)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies