Tatra banka varuje klientov pred podvodnou komunikáciou

NETKY.SK • 27 Júl 2015, 14:21 • 2 min
Tatra banka varuje klientov pred podvodnou komunikáciou

BRATISLAVA - Tatra banka počas dnešného dňa zaznamenala výskyt podozrivej e-mailovej komunikácie, ktorej cieľom je získať citlivé údaje od klientov. Ide o podvodné konanie nazývané phishing.

slovakia

left justify in out

Banka preto pre svojich klientov vydala niekoľko upozornení. "Tatra banka od klientov nikdy nežiada overenie ich osobných údajov takýmto spôsobom. To sa týka tak e-mailovej, ako aj telefonickej komunikácie," uviedla hovorkyňa banky Zuzana Povodová.

 

Klientom preto odporúča, aby na takýto e-mail nikdy neodpovedali a neklikali na jeho prílohy alebo linky. "Ak už klienti zadali na podvodnej stránke svoje aktuálne heslo do online bankovníctva, odporúčame, aby ho v záujme bezpečnosti ďalej nepoužívali. Nové heslo si môžu rýchlo a jednoducho vytvoriť v Internet bankingu v nastaveniach svojho profilu," upozornila Povodová.

 

Zároveň pripomenula, že vďaka nástroju Karta a čítačka je pre úspešné prihlásenie do Internet bankingu potrebné okrem hesla zadať aj jednorazový kód.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona