Tatra banka a VÚB banka sa spájajú pre zjednodušenie prevodov

NETKY.SK • 30 Máj 2013, 12:57 • 2 min
Tatra banka a VÚB banka sa spájajú pre zjednodušenie prevodov

BRATISLAVA - Dve slovenské banky, Tatra banka a VÚB banka, sa spojili s cieľom uviesť do praxe novú mobilnú aplikáciu, ktorá ma zjednodušiť bezhotovostné prevody peňazí medzi bankovými účtami.

slovakia

left justify in out

V spolupráci so spoločnosťou VIAMO banky zavádzajú pre svojich klientov systém, v rámci ktorého bude na prevod peňazí stačiť smartfón. Systém VIAMO je pritom podľa CEO rovnomennej spoločnosti Adama Mareka otvorený a pripojiť sa tak k nemu budú môcť aj ostatné banky na trhu. "Príjemca peňazí môže mať účet v ktorejkoľvek slovenskej banke a peniaze mu prídu, aj keď jeho banka zatiaľ službu VIAMO neposkytuje," spresňuje Adam Marek.

Klienti, ktorí budú chcieť využívať aplikáciu VIAMO, si ju musia najprv nainštalovať a prepojiť svoje slovenské mobilné číslo s číslom účtu v banke. Ak chce následne klient banky niekomu poslať peniaze stačí, keď si vyberie konkrétne meno z telefónneho zoznamu, zadá sumu a prevod potvrdí PIN kódom. "O prevode sa neregistrovaný príjemca okamžite dozvie z SMS-ky, kde nájde inštrukcie na prijatie platby, registrovanému príjemcovi príde už len notifikácia o prevode," uvádza Adam Marek. Službu spoločnosť v spolupráci s bankami spúšťa zatiaľ pre telefóny s operačným systémom Android a iOS. 

"Našim klientom prinášame prostredníctvom VIAMO ďalšiu možnosť, ako jednoducho a rýchlo posielať peniaze zo svojho bankového účtu na účet prijímateľa. Stačí iba poznať telefónne číslo príjemcu," konštatuje generálny riaditeľ VÚB banky Ignacio Jaquotot. Podľa generálneho riaditeľa Tatra banky Igora Vidu tak budú môcť klienti využívajúci nový systém zrealizovať finančnú transakciu bez použitia štandardných bankových systémov. 

Platobné operácie sa podľa spoločnosti VIAMO budú vykonávať nad bankovými účtami klientov v mene euro a spoločnosť nebude disponovať peniazmi klientov. Maximálny denný limit na prevody cez VIAMO je stanovený na 150 eur v prípade Tatra banky a 200 eur pre každý registrovaný účet vo VÚB banke. Jednorazovo budú môcť klienti využívajúci túto aplikáciu poslať maximálne 50 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies