Táto správa poteší mnohých dovolenkárov: Z Piešťan sa v lete bude lietať do obľúbenej destinácie!

NETKY.SK • 30 November 2018, 09:16 • 2 min
Táto správa poteší mnohých dovolenkárov: Z Piešťan sa v lete bude lietať do obľúbenej destinácie!

PIEŠŤANY - Piešťany budú počas budúcej letnej sezóny spojené leteckou linkou s tureckou Antalayou. Letisko Piešťany tak bude mať prvú charterovú leteckú linku.

slovakia

left justify in out

Od mája do októbra by ju mohlo využiť približne štyri tisíc slovenských dovolenkárov. Letecká linka bude výsledkom spolupráce s cestovnou kanceláriou Happy Travel.

 

img

Zdroj: Pixabay

„Po nástupe nového vedenia župy, a následne aj vedenia Letiska Piešťany, bola jednou z našich priorít záchrana letiska pred jeho likvidáciou. To sa nám podarilo, dokonca môžem oznámiť historicky prvú charterovú linku do atraktívnej dovolenkovej destinácie, tureckej Antalye. Finalizujeme aj letecké spojenie s egyptskou destináciou Hurghada,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič. Trnavský samosprávny kraj je väčšinovým vlastníkom spoločnosti Letisko Piešťany.

 

img

Zdroj: Pixabay


Podľa predsedníčky predstavenstva spoločnosti Letisko Piešťany Anny Miernej prebiehajú aj ďalšie rokovania, ktoré sa týkajú napríklad dlhodobých prenájmov, všetko však pri zachovaní leteckej prevádzky a "rozlietaní“ letiska. Piešťanské letisko už celé roky zápasí s malým záujmom o jeho služby a s tým súvisiacimi ekonomickými problémami.

Trnavský samosprávny kraj ako majoritný akcionár navrhoval v roku 2016 likvidáciu spoločnosti Letisko Piešťany. Pod tlakom vedenia mesta Piešťany a mohutnej občianskej iniciatívy napokon k tomuto kroku nepristúpili. Záchranu a "rozlietanie" regionálneho letiska v známom kúpeľnom meste sľuboval pred krajskými voľbami terajší župan Jozef Viskupič, v Piešťanoch sa ten sľub stal nosnou témou jeho kampane.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies