Táto slávna švajčiarska čokoladá sa začne vyrábať v Bratislave!

NETKY.SK • 26 Jún 2022, 10:37 • 2 min
Táto  slávna švajčiarska čokoladá sa začne vyrábať v Bratislave!

Známa švajčiarska čokoláda Toblerone sa čoskoro bude vyrábať aj v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Výrobca čokolády, firma Mondelez, presunie časť výroby do Bratislavy, kde by sa mala začať produkovať od konca budúceho roka. „Od konca roka 2023 pridávame obmedzenú produkciu na Slovensku," potvrdila vo štvrtok (23. 6.) hovorkyňa Mondelezu Livia Kolmitzová správu švajčiarskeho rozhlasu a televízie SRF.

 

img

 

Ikonická trojuholníková čokoláda Toblerone sa začala vyrábať v roku 1908 a od začiatku 90. rokov minulého storočia sa exkluzívne produkuje v jedinej fabrike v Berne. Dôvodom premiestnenia časti produkcie do Bratislavy, kde Mondelez vlastní bývalú čokoládovňu Figaro, je podľa firmy silný rast a potreby zvýšenia kapacity.

 

img

 

Mondelez o plánovanom spustení výroby Toblerone v Bratislave začiatkom tohto týždňa informovalo zamestnancov závodu v Berne. Problémom je, že týmto krokom Toblerone zrejme príde o označenie „švajčiarska mliečna čokoláda" (Schweizer Milchschokolade), keďže označenie „švajčiarska/švajčiarsky" je podľa odvetvovej dohody chránené a môže sa používať len na produktoch stopercentne vyrobených vo Švajčiarsku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies