Štátny tajomník M. Chren má dôveru predsedu SaS R. Sulíka

NETKY.SK • 11 Október 2010, 07:55 • 2 min
Štátny tajomník M. Chren má dôveru predsedu SaS R. Sulíka

Štátny tajomník M. Chren má dôveru predsedu SaS R. Sulíka

slovakia

left justify in out

img

Štátny tajomník ministerstva hospodárstva Martin Chren (SaS), spájaný s kauzou hayekovci, má dôveru predsedu SaS Richarda Sulíka. Najvyšší kontrolný úrad SR prešetrí príslušné zmluvy a keď dospeje k záveru, že pochybil, tak Chren odstúpi, respektíve bude odvolaný. "Tento postup je dohodnutý s premiérkou Ivetou Radičovou," povedal dnes Sulík v diskusnej relácii TV Markíza Na telo.
      Dodal, že jej výhrady spojené s konfliktom záujmov sa týkali jednej zmluvy. Tú Chren zrušil, keď sa o nej dozvedel, bola uzatvorená bez jeho vedomia počas súčasnej vlády.
      Sulíkov partner v diskusii, predseda opozičnej SNS a parlamentný poslanec Ján Slota pripomenul, že neprešlo ani 100 dní existencie novej vlády a už sú v nej kauzy. Na margo tzv. nástenkového tendra, známeho z čias bývalej vládnej koalície, ktorej bola SNS členom, povedal, že v ňom bolo len veľmi malé pochybenie. "Boli sme hromozvodom pre vtedajšiu koalíciu aj opozíciu. SNS nikomu nevoňala, pretože všetko národné sa v Európe nenosí," vyhlásil Slota.
      Odchod štátneho tajomníka ministerstva dopravy Ivana Švejnu (Most-Híd), ktorý je rovnako spájaný s kauzou hayekovci, Sulíka prekvapil.
      Predseda parlamentu v súvislosti s jazdeckou sochou Svätopluka so štítom v areáli Bratislavského hradu uviedol, že komisia, ktorá ju posudzovala, mala tri výhrady. Dve budú odstránené a tretiu - umiestnenie nezohľadnil. Má prísľub od autora sochy, že zmení znak na štíte na slovenský dvojkríž a názov kráľ starých Slovákov na Svätopluk.
      Slota poukázal na to, že knieža René z Anjou z Lotrinska z 15. storočia má rovnaký znak, aký je v súčasnosti na štíte jazdeckej sochy. Lotrinčania prevzali dvojkríž od Svätopluka, povedal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona