Tatiana Vilhelmová rada stvárňuje rôzne typy postáv

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 11:25 • 2 min
Tatiana Vilhelmová rada stvárňuje rôzne typy postáv

BRATISLAVA - Česká herečka Tatiana Vilhelmová sa podľa vlastných slov s obľubou vžíva do najrôznejších typov postáv.

slovakia

left justify in out

„Pre herca je príma, keď môže hrať rôzne typy postáv. Môže si tým pádom vyskúšať viac rôznych životov, to je na tom asi najviac fascinujúce,“ poznamenala v rozhovore pre agentúru SITA.

 

Známa herečka by vraj bola rada, keby ju diváci neškatuľkovali a nehodnotili, aká v skutočnosti je a na aké postavy sa najviac hodí. „Každý nech si verí, čomu chce, je mi to vlastne jedno, nemôžem riešiť, ako ma diváci vnímajú, keďže ma osobne nepoznajú, no najviac by ma potešilo, keby ma brali ako taký nepopísaný list,“ podotkla 37-ročná rodáčka z Prahy, ktorú môžu filmoví diváci a diváčky vidieť na plátnach slovenských kín v novej snímke Teória tigra Radka Bajgara. Stvárňuje v nej dcéru Jiřího Bartošku a Elišky Balzerovej Olgu, ktorá sa snaží svoju polovičku po vzore matky i babičky držať na krátko v presvedčení, že mu tým chce len dobre.

 

Nakrúcanie si s hereckými kolegyňami podľa jej slov dosýta užili. „Myslím, že každá z nás sa do tej svojej postavy skutočne oprela, a keď už sme hrali také semetriky, tak sme si to chceli vychutnať. Všetky sme vedeli, že hráme tak trošku záporné postavy a tie sa hrajú lepšie, ako tie kladné, sú jednoducho zábavnejšie. Je hrozne ťažké urobiť kladnú postavu tak, aby nebola za úplnú blbku,“ zasmiala sa Vilhelmová.

 

O slobode vo vzťahoch uvažuje sympatická herečka ako o niečom nekonečnom, čo nie je ohraničené žiadnymi mantinelmi a nad otázkou nevery sa zamýšľa len hypoteticky. „Vždy záleží na tom, ako funguje ten konkrétny vzťah, prípadne v čom sa jeden z partnerov cíti oslabený, čo obaja vycítia - pretože jednoducho nedokáže dať tomu druhému niečo, čo tomu druhému následne chýba a tak to hľadá... To, že si zároveň jeden z partnerov myslí, že ho ten druhý podvádza, sa celé podľa mňa odohráva na podvedomej báze, takže je hrozne ťažké povedať, prečo to tak je. Môže tam byť milión rôznych vzorcov. Ja by som si to napríklad nemyslela. Momentálne. Za rok sa to všetko môže tak otočiť, že si to trebárs tiež budem myslieť,“ uviedla známa tmavovláska, ktorá v súčasnosti žije s českým hercom a spevákom Vojtěchom Dykom.

 

Uvedením filmu Teória tigra do slovenských kín začali herečke prázdniny, ktoré podľa jej slov potrvajú až do konca mája. „Potom budem točiť jeden projekt pre HBO, ten ale zostáva zatiaľ neodkrytý a práve som dotočila film s Bohdanom Slámom Bába z ledu, kde hrá hlavnú úlohu Zuzana Kronerová, takže som teraz dlho počula aj slovenčinu,“ uzavrela.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona