Tatiana Rosová bude opäť kandidovať za starostku bratislavského Starého Mesta

NETKY.SK • 17 Júl 2014, 15:38 • 2 min
Tatiana Rosová bude opäť kandidovať za starostku bratislavského Starého Mesta

BRATISLAVA – Súčasná starostka bratislavského Starého Mesta Tatiana Rosová (SDKÚ-DS) sa chce uchádzať o znovuzvolenie. Potvrdila, že v novembrových komunálnych voľbách, bude opäť kandidovať na post starostky.

slovakia

left justify in out

"Som rozhodnutá uchádzať sa o dôveru Staromešťanov a veľmi rada by som pokračovala vo funkcii starostky aj v nasledujúcom volebnom období," povedala dnes pre médiá. Podotkla, že má záujem o podporu širšej pravicovej koalície a rokovania ešte prebiehajú.

 

Rosová vraví, že do boja o stoličku starostky ide najmä so skúsenosťami z tohto volebného obdobia. "Najmä prvé dva roky boli jednak školou zložitých pravidiel, ktoré sú možno v bratislavských mestských častiach komplikovanejšie ako inde pre štatút mesta, ale aj školou života o tom, ako sa takýto úrad dá a môže manažovať," uviedla starostka.

 

Svoj volebný program starostka ešte pripravuje. "Vďaka svojim skúsenostiam však viem dnes povedať pre každú ulicu v Starom Meste, čo si predstavujem a aké zlepšenia by som tam rada zrealizovala," zdôraznila. V ďalšom volebnom období chce Rosová dokončiť začaté projekty i pokračovať vo zveľaďovaní mestskej časti. "Chcem pokračovať v tom princípe, aby sme do zveľaďovania Starého Mesta zapojili skutočne celú komunitu, vrátane súkromného sektora, štátnej správy a zahraničných partnerov, ktorí tu pôsobia," dodala.

 

O stoličku starostu by sa chcel uchádzať aj 68-ročný občiansky aktivista Kristián Straka. Pre TASR uviedol, že by chcel kandidovať ako nezávislý a chcel by sa stať "starostom pre ľudí". Straka v minulosti založil občianske združenie Právo na bývanie, ktoré pomáha nájomníkom bývajúcim v reštituovaných a privatizovaných domoch vyriešiť ich bytovú otázku. "Členovia nášho združenia ma požiadali, aby som kandidoval. Už sme vyskúšali pravicu aj ľavicu, všetci iba sľubujú a nejako nepomohli," vysvetlil. 

 

Staromešťanom už poslal do schránok aj leták, kde predstavuje seba a svoje aktivity. "Odhalil som v minulosti nekalé praktiky prideľovania mestských a staromestských bytov, ako aj samotné kšeftovanie s bytmi," píše v letáku. Ako aktivista sa angažuje už niekoľko rokov, chodí na zasadnutia mestského i staromestského miestneho zastupiteľstva a teraz podľa neho dozrel čas, aby svoje poslanie naplnil. "Keď už som sa rozhodol, idem vyhrať. Také je moje predsavzatie," zdôraznil.

 

V letáku Straka vyzýva Staromešťanov, aby mu posielali podnety, ako spraviť Staré Mesto krajšou a lepšou mestskou časťou a s ľuďmi sa tiež stretáva. "Lebo starosta by nemal byť politikom, ale napĺňať význam slova starosta starostlivosťou o občana," vraví Straka s tým, že starosta by tak mal plniť úlohy, ktoré mu dajú občania. Keď bude mať rozhovory s ľuďmi ukončené, na základe nich vraj vypracuje svoj volebný program.

 

O stoličku starostu by mohol tiež na jeseň zabojovať podpredseda hnutia NOVA Gábor Grendel. Zatiaľ však svoje rozhodnutie nepovedal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies