Tatársko po leteckom nešťastí vyhlásilo štátny smútok

NETKY.SK • 18 November 2013, 08:54 • 2 min
Tatársko po leteckom nešťastí vyhlásilo štátny smútok

KAZAŇ – Prezident ruskej Tatárskej republiky na pondelok vyhlásil štátny smútok po tom, ako pri nehode lietadla v hlavnom meste Kazaň počas predošlého večera zahynulo všetkých 50 ľudí na palube.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom spravodajský portál RIA Novosti, podľa ktorej prezident Rustam Minnichanov pri tragédii prišiel o syna Ireka. Medzi obeťami je údajne aj šéf oblastnej pobočky Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) Alexander Antonov, zatiaľ čo hovorkyňa ministerstva pre mimoriadne situácie pre agentúru Interfax uviedla, že v lietadle sa nachádzali dvaja cudzinci - Ukrajinec a Britka.

Boeing 737 spoločnosti Tatarstan letel v nedeľu večer z Moskvy do Kazane so 44 cestujúcimi a šesťčlennou posádkou. Po viacnásobnom pokuse o pristátie na cieľovom letisku stroj z neznámeho dôvodu vrazil do zeme a vybuchol. Podľa RIA Novosti vyšetrovatelia považujú za možné príčiny technickú poruchu alebo pochybenie pilotov. Portál tiež uvádza, že záznamníky z lietadla ako ani telá všetkých obetí sa v troskách zatiaľ nepodarilo nájsť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies