Tatar si zatrénoval s futbalistami AS Trenčín

NETKY.SK • 18 August 2015, 16:45 • 2 min
Tatar si zatrénoval s futbalistami AS Trenčín

TRENČÍN - Na utorkovom tréningu futbalistov AS Trenčín sa objavila jedna nová tvár. Nešlo však o žiadnu posilu, s hráčmi slovenského fortunaligového majstra si spoločne zatrénoval hokejista Tomáš Tatar, ktorý si takýmto spôsobom spestril prípravu na nový ročník v zámorskej NHL.

slovakia

left justify in out

Útočník Detroitu je prvým zo špičkových slovenských športovcov, ktorý prijal pozvanie od trenčianskeho klubu a zúčastnil sa tréningového procesu AS v rámci projektu "Zatrénuj si s majstrami". Slovenský hokejový reprezentant absolvoval v utorok dopoludnia tzv. "power training", teda súbor silových a rýchlostných cvičení, ktoré hráči vykonávajú tak v posilňovni, ako i priamo na ihrisku. Futbalisti pri ňom nepoužívajú loptu, takže tréning môžu absolvovať i športovci z iných odvetví, ktorí si aj týmto spôsobom môžu otestovať svoju výkonnosť.

 

"Je to trochu iný druh prípravy. V posilňovni smer robili veci, ktoré som v živote nerobil, takže trochu cítim niektoré svalové partie. Som rád, že som sa niečoho podobného mohol zúčastniť a vidieť ako chalani trénujú," povedal Tatar.

 

Ten najprv s futbalistami precvičoval silové cviky v posilňovni, následne si užil behy na trávniku. "Príprava je podobná tej mojej kondičnej, ktorú mi navrhol Roman Švantner. Ide o dynamiku, zmeny pohybu. Aj mi hokejisti cez leto beháme a máme šprinty, som na to zvyknutý," pokračoval Tatar, ktorý si pochvaľoval umelý trávnik na Sihoti: "Tráva je veľmi dobrá, bol mäkký podklad, behalo sa mi na nej veľmi dobre. V posilňovni sme robili cviky, ktoré využíva v tréningu aj Arjen Robben. Niektoré boli naozaj náročné, pretože triesla, respektíve vyššie partie svalov na ne neboli zvyknuté. Tam som trošku horel. Futbalistom by som zasa poradil možno trochu zlepšiť techniku s tými kettlebellmi, ale myslím si, že fyzicky sú na tom veľmi dobre."

 

Krídelník Detroitu si okrem puku celkom dobre rozumie aj s futbalovou loptou. "Celkom si s ňou rozumiem, ale určite sa nechcem porovnávať s týmito chlapcami. Ja som mal futbal ako doplnkový šport, baví ma a rád by som si s nimi zahral. Možno sa raz dočkám a pustia ma aj na tréning s loptou," poznamenal.

 

"Sme radi, že Tomáš Tatar prijal pozvanie a vyskúšal si fyzické zaťaženie profesionálneho futbalistu. Tešíme sa aj na spätnú väzbu a jeho názory na naše tréningy. Jeho prítomnosť v kabíne bude motivujúca pre všetkých hráčov. Uvedomujeme si určitú futbalovú špecifickosť jednotlivých cvičení, ale aj samotné Tomášove výsledky budú pre nás určite zaujímavé a radi ich v klube interne vyhodnotíme," vyjadril sa pre webstránku AS marketingový manažér klubu Igor Schlesinger.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona