Tatar si v otváracom dueli nezahrá, figuruje ako 13. útočník Detroitu

NETKY.SK • 2 Október 2013, 08:50 • 2 min
Tatar si v otváracom dueli nezahrá, figuruje ako 13. útočník Detroitu

DETROIT - Tomáš Tatar si síce po štyroch sezónach na farme konečne vybojoval miesto v prvom tíme Detroitu, musí si však ešte zaslúžiť miesto v zostave Red Wings.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdvaročný slovenský hokejista začne podľa zámorských médií sezónu v NHL ako trinásty útočník, prednosť v zostave "červených krídel" v otváracom zápase v noci na štvrtok proti Buffalu pred ním dostali skúsení Mikael Samuelsson a Todd Bertuzzi.

Tréner Detroitu Mike Babcock sa netají tým, že na začiatku ročníka verí viac ostrieľaným veteránom než talentovaným mladíkom. V prospech Bertuzziho hovorí jeho mohutná postava, Samuelssona potrebuje ako praváka v druhej presilovkovej formácii. "Páči sa mi," povedal Babcock na adresu Tatara. "Myslím si, že je dobrým hráčom, veľmi využiteľným, keďže má ťah na bránku. No v úvode sezóny vsadíme skôr na veterána než na mladíka. Taký je hokejový život," konštatoval.

Tatar, ktorý v minulom ročníku ako najužitočnejší hráč play off AHL výrazne pomohol Grand Rapids Griffins k zisku Calderovho pohára, má za sebou vydarený predsezónny kemp a prípravné zápasy. V nabitom kádri Red Wings však doplatil na svoj vek a chýbajúce skúsenosti. "Som najmladším chalanom v šatni," uvedomuje si slovenský krídelník. "Viem, že moja šanca ešte určite príde. Nezostáva mi nič iné, než čakať, kým sa uvoľní flek a potom sa chopiť príležitosti a už ju z rúk nepustiť."

Vicemajster sveta z Helsínk 2012 pravdepodobne nebude čakať dlho, keďže zranenia sú v NHL na dennom poriadku. "Najmä, keď sa do tímu vrátil Daniel Cleary, sa pozície viacerých hráčov otriasli. Teraz musí každý bojovať o miesto v zostave. Pre mňa to bude každodenná výzva," dodal pre mlive.com Tatar, ktorý v skrátenej sezóne 2012/2013 odohral za Red Wings 18 stretnutí s bilanciou štyri góly a tri asistencie. Debut v drese Detroitu absolvoval už na Silvestra 2010, celkovo v NHL nastúpil na 27 zápasov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies