Tatar si balí kufre, no NHL priniesla aj šok i debakel

NETKY.SK • 22 August 2020, 11:44 • 2 min
Tatar si balí kufre, no NHL priniesla aj šok i debakel

Slovenský hokejista Tomáš Tatar si so svojím tímom Montreal Canadiens semifinále Východnej konferencie NHL nezahrá. Proti stála Philadelphia Jakuba Voráčka.

slovakia

left justify in out

Edmonton -  Pre mnohých je šokujúcim vyradenie aktuálnych držiteľov Stanley Cupu zo Saint Louis. Porazil ich Vancouver celkovým skóre 4:2 na zápasy, pričom v poslednom "kosatky" vsietili šampiónom až šesť presných zásahov.

 

Hokejisti Montrealu Canadiens aj s Tomášom Tatarom vypadli v 1. kole play-off kanadsko-americkej hokejovej NHL. V šiestom zápase štvrťfinále Východnej konferencie prehrali s Philadelphiou Flyers 2:3 a v sérii celkovo 2:4 na zápasy.

 

Philadelphia uspela vo vyraďovacej fáze prvýkrát od roku 2012. Mužstvo, ktoré otváralo sezónu zápasom v Prahe, sa zaskvelo aj vďaka Carterovi Hartovi, ktorý rovnako ako v O2 aréne aj teraz strážil pomyselnú hokejovú svätyňu "letcov". Zaznamenal 31 zákrokov. Dôležitou postavou bol aj Kevin Hayes, ktorý si zapísal dva kanadské body za jeden gól a prihrávku. Letcov teraz čakajú ostrovania z New Yorku. "Je skvelé, že sa nám podarilo postúpiť, ale ešte sme neskončili. Chceme sa stále zlepšovať, hrať našu hru a dostať sa tak ďaleko, ako sa len bude dať," uviedol pre web NHL Ivan Provorov, ktorý otvoril skóre duelu už po 28 sekundách. Slovenský útočník Tatar odohral 14:26 minúty a dvakrát vystrelil na bránku. "Myslím si, že sme na chlapcov všetci hrdí,“ prezradil asistent trénera Canadiens Kirk Muller.

 

 

Hokejisti Vancouveru mali všetko vyriešené už v prvej polovici duelu. Do 29. minúty súpera drvili už 4:0. V záverečnej časti sa dvakrát presadil Jaden Schwartz, no na oba góly ešte stihol odpovedať Tyler Motte. V zápase sklamal brankár St. Louis Jordan Binnington, ktorý pustil štyri z osemnástich striel a po štvrtom zásahu prenechal miesto Jakeovi Allenovi. Hrdina minulej sezóny nevyhral ani jeden z uplynulých piatich zápas vyraďovacej fázy a 19-krát lovil puk zo svojej bránky. Žiaril švédsky útočník v drese Canucks Elias Pettersson, ktorý dvakrát prihrával na gól a dobehol lídra kanadského bodovania Nathana MacKinnonaColorada. Vancouver si v semifinále Západnej konferencie zahrá proti Vegas Golden Knight.

 


      1. kolo play off NHL:


      štvrťfinále Východnej konferencie
      šiesty zápas:
      Montreal - Philadelphia 2:3
      /konečný výsledok série: 2:4, Philadelphia postúpila do semifinále konferencie/

      štvrťfinále Západnej konferencie
 
     šiesty zápas:
      Vancouver - St. Louis 6:2
      /konečný výsledok série: 4:2, Vancouver postúpil do semifinále konferencie/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies