Tatar sa už nemôže dočkať štartu v Soči

NETKY.SK • 8 Január 2014, 16:38 • 2 min
Tatar sa už nemôže dočkať štartu v Soči

DETROIT - Ak by sa mal určiť klub NHL, z ktorého poletí na zimné olympijské hry najviac hokejistov, bol by to zrejme Detroit Red Wings. Na ZOH v ruskom Soči by sa malo predstaviť až desať hokejistov z tohto tímu vrátane Slovákov Tomáša Tatara a Tomáša Jurča. Ten druhý je teraz na farme v Grand Rapids v AHL.

slovakia

left justify in out

Prím tvorí šestica Švédov - brankár Jonas Gustavsson, obrancovia Niklas Kronwall a Jonathan Ericsson, ako aj silné útočné trio Henrik Zetterberg, Johan Franzén, Daniel Alfredsson. Rusko by mal potiahnuť jeden z najšikovnejších stredných útočníkov na svete Pavel Daciuk, Američania sa budú spoliehať na služby brankára Jimmyho Howarda a Kanada nebude mať z Detroitu hráča, ale trénera. Javorové listy povedie v Soči Mike Babcock a jedným z jeho poradcov bude generálny manažér Red Wings Ken Holland.

Pre Tatara a Jurča pôjde o premiéru pod piatimi kruhmi, keďže majú iba 23, resp. 21 rokov. Obaja z nej majú veľkú radosť. "Mám už za sebou majstrovstvá sveta, ale na olympiádu pôjdem prvý raz. Je to iba raz za štyri roky, už sa nemôžem dočkať. Dúfam, že mi turnaj vyjde a zahrám dobre. Všetci budeme bojovať za svoju krajinu, to môžem sľúbiť," cituje Tatara server denníka Detroit Free Press.

Jurčo si nomináciou nebol vôbec istý. Rodák z Košíc v tejto sezóne odohral prvých sedem zápasov v NHL v kariére a strelil za Detroit aj dva góly. Vo výbere Vladimíra Vůjtka bude vo veku 21 rokov najmladším hráčom. "V kútiku duše som veril, že sa tam dostanem, ale príliš som sa tým nezaťažoval. Snažil som sa na to vôbec nemyslieť, aj tak som to nemohol ovplyvniť. Počkal som si, aká informácia ma zobudí. O siedmej ráno mi začal svietiť a vibrovať telefón. Prichádzali správy a e-maily jeden za druhým. Keďže toho bolo naraz naozaj veľa, bolo mi jasné, že idem na olympiádu. Veľmi rád spím a obyčajne mám problém vstať aj o pol deviatej na ranný tréning. Teraz ma to však výborne naladilo a so vstávaním nebol nijaký problém," povedal Jurčo pre denník Pravda.

Tradičné silnú detroitskú légiu budú mať pod piatimi kruhmi Švédi. Štyridsaťjedenročný veterán Alfredsson poletí už na svoju piatu olympiádu a spolu s Zetterbergom a Kronwallom majú ešte v pamäti, ako ich ovenčili zlatými medailami na ZOH 2006 v Turíne. Zetterberg bude kapitánom švédskeho výberu.

"Henrik je výnimočný a skúsený hráč. S pukom dokáže divy, je to presne typ vhodný na kapitána,“ vravel o Zetterbergovi Alfredsson. "Je to veľmi zaujímavé, že nás tam bude toľko z Detroitu. Teším sa, že budem pri tom,“ nadviazal 33-ročný Zetterberg. Gustavsson si váži, že sa presadil v silnej konkurencii švédskych gólmanov až do olympijskej nominácie po boku Henrika Lundqvista. Účasť na ZOH si zopakuje po štyroch rokoch. "Je to veľká česť hrať na olympiáde. Asi najväčšia v živote každého hokejistu,“ povedal 29-ročný Gustavsson pre Detroit Free Press.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies