Tatar sa necíti ako hviezda, chce pomôcť v Minsku

NETKY.SK • 2 Máj 2014, 16:40 • 2 min
Tatar sa necíti ako hviezda, chce pomôcť v Minsku

SCHWECHAT - Hokejový útočník Tomáš Tatar z Detroitu pricestoval v piatok linkou cez Amsterdam do Viedne a následne sa presunul na Slovensko. Po víkende strávenom v rodinnom kruhu sa v pondelok pripojí k slovenskej reprezentácii a v stredu s tímom odcestuje od bieloruského Minska na majstrovstvá sveta. Tatar sa na pondelkovom príchode dohodol s trénerom Vladimírom Vůjtkom.

slovakia

left justify in out

V sobotu si naživo nepozrie posledné vystúpenie reprezentácie pred šampionátom, na ktoré jeho kolegovia nastúpia v Bratislave proti Nórsku. "Potrebujem si vybaviť niektoré záležitosti, takže duel neuvidím naživo. Určite sa však oňho budem zaujímať. Počas tréningov s reprezentáciou sa budem snažiť opäť dostať do tempa, keďže som posledné štyri dni nekorčuľoval. Zároveň sa budem chcieť začleniť do mužstva,“ povedal po prílete na letisko Schwechat Tomáš Tatar. 

 

Napriek mladému veku by mal byť 23-ročný krídelník jedným z lídrov mužstva na šampionáte. Tatar však odmieta pozíciu hviezdy reprezentačného tímu. "Tak sa necítim. Skôr chcem pomôcť tímu čo najviac. Do Minska pôjdeme viac s pokorou ako veľkými očakávaniami. Chceme dosiahnuť štvrťfinále a potom sa uvidí, čo bude ďalej. Na šampionát nejdeme ako favorit. V prípade dobrej skupiny i hokejového šťastia môžeme dosiahnuť úspech, ale favoritmi sú iné tímy. Budeme mať mladšie mužstvo ako zvyčajne, ale možno to bude zaujímavé a partia bude viac bláznivejšia. Generačná obmena v reprezentácii však musí byť,“ tvrdil Tatar. 

 

V roku 2009 na svetovom šampionáte do 20 rokov bol spolu s Marekom Viedenským a Richardom Pánikom ofenzívnym lídrom slovenského tímu. Po piatich rokoch by sa mohla táto formácia objaviť spoločne na svetovom šampionáte v Minsku. Viedenský bojuje o miestenku už týždeň, Pánik sa pripojil k mužstvu v piatok. "Bolo by to zaujímavé, keby sme boli opäť spolu. Bol som v kontakte s chalanmi a bavili sme sa o tom, ale je to na trénerovi. Uvidíme, ako budú vyzerať formácie. Bola by to však príjemná spomienka na Ottawu,“ pripúšťa rodák z Ilavy. 

 

Za sebou má úspešnú sezónu na klubovej úrovni, v 73 stretnutiach základnej časti strelil 19 gólov a pridal 20 asistencií. V play-off v piatich súbojoch nebojoval. Po vyradení Detroitu sa cítil zdravotne v poriadku a rozhodol sa, že v prípade vybavenia poistky pôjde pomôcť slovenskému mužstvu. So sezónou je spokojný: "Ak by mi niekto pred jej začiatkom povedal, že bude takto vyzerať, asi by som mu neveril. Stále však môžem mať ešte lepšiu sezónu, aj tento rok mal úseky, počas ktorých som si hovoril, že to nie je ideálne. Mrzí ma výkon celého mužstva v play-off, Boston bol lepším tímom, my sme pokazili zápasy. Na výstupných mítingoch v Detroite mi hovorili, čo mám zlepšiť, aby som bol ešte viac prospešnejší pre tím.“ 

 

Tatarovi sa končí v tíme Red Wings koncom júna zmluva a klub i hráč majú záujem o jej predĺženie. Zatiaľ však neprišlo k rokovaniam. Obe strany si stanovili termín, kedy sa stretnú a budú hovoriť o kontrakte. "Uvidíme, ako dopadnú rozhovory. Cítim podporu celej organizácie, generálneho manažéra i trénera. Skôr by som preferoval dlhodobejší kontrakt, ale veľa bude záležať na podmienkach," pridal postreh bývalý hráč Dubnice, Trenčína a Zvolena, ktorý si domov priniesol množstvo batožiny. "Na konci roka stále nosím veľa vecí. Keďže som nemal dlhodobý kontrakt, nekúpil som si ešte byt a vraciam sa so všetkým na Slovensko," vysvetlil Tatar. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies