Tatar rád pôjde na MS, ak Detroit nepostúpi do play-off

NETKY.SK • 29 Marec 2014, 17:44 • 2 min
Tatar rád pôjde na MS, ak Detroit nepostúpi do play-off

BRATISLAVA/DETROIT - Kľúčoví hráči Detroitu sú zranení a hokejovej bašte NHL hrozí, že nepostúpi do play-off.

slovakia

left justify in out

Kľúčoví hráči Detroitu sú zranení a hokejovej bašte NHL hrozí, že nepostúpi do play-off. To by sa stalo za ostatných 22 rokov prvý raz. Slovenský útočník Red Wings Tomáš Tatar z toho nie je nadšený. "Hnevá ma to. Verím, že vo zvyšných deviatich zápasov získame dostatočný počet bodov na to, aby sme sa prebojovali do play-off. Nebude to ľahké, keďže kľúčoví hráči sú zranení,“ rozhovoril sa Tomáš pre server hockeyslovakia.sk.

 

Až šiesti hráči základného kádra sú momentálne pre Red Wings nepoužiteľní a medzi nimi aj dlhoroční ťahúni Henrik Zetterberg či Pavel Daciuk. "Nie je ľahké hrať bez týchto hokejistov. Sú to lídri. Je ale pravda, že na ľade sa nám otvára viac priestoru na to, aby sme ukázali, čo je v nás mladých,“ reagoval Tomáš Tatar. V tejto sezóne nastrieľal už 18 gólov, ďalších 25 pridal jeho švédsky spoluhráč z útoku Gustav Nyquist, ale stále to na vyraďovacie boje nemusí stačiť. Detroit je aktuálne na ôsmej priečke vo Východnej konferencii a ľahko môže padnúť na nepostupové miesto. V rozpätí siedmich bodov sa nachádza na východe až sedem mužstiev. "Verím, že tých gólov nastrieľam do konca základnej časti ešte niekoľko. Každý klub má tie najvyššie ciele a Detroit nie je výnimkou. Je to klub s úžasnou históriou, ale na druhej strane ľudia z manažmentu chápu, že zranení hráči chýbajú tímu až príliš.,“ zamyslel sa 23-ročný krídelník Tatar.

 

A čo urobí talentovaný útočnbík v prípade, ak sa jeho tím do play-off neprebojuje a jeho sezóna sa skončí 12. apríla? "Nemám nad čím váhať. Zbalím sa a pôjdem reprezentovať Slovensko! Po sezóne mi síce vyprší kontrakt, ale aj napriek tomu by sme našli riešenie na to, aby som mohol nastúpiť za svoju krajinu na majstrovstvách sveta," uzavrel pre web Slovenského zväzu ľadového hokeja Tatar.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona