Tatar musel uvoľniť miesto Filppulovi

NETKY.SK • 15 Marec 2013, 09:10 • 2 min
Tatar musel uvoľniť miesto Filppulovi

DETROIT - Hoci bol Tomáš Tatar oživením pre hru Detroitu a trénera Red Wings Mikea Babcocka presvedčil o svojich schopnostiach, po osemnástich zápasoch strávených v NHL sa mladý slovenský hokejista porúčal späť na farmu. Dvadsaťdvaročný útočník musel uvoľniť miesto v zostave skúsenému Fínovi Valtterimu Filppulovi, ktorý si vracia do hry po doliečení si zraneného ľavého ramena.

slovakia

left justify in out

Tatar sa tak opäť pripojil k spoluhráčom v klube AHL Grand Rapids Griffins, v ktorého drese aj odštartoval prebiehajúci ročník. Ako hráč s dvojcestnou zmluvou už pri februárovej pozvánke do prvého tímu vedel, že sa v ňom udrží len dovtedy, kým sa nevyliečia tímové opory. Nakoniec stihol odohrať 18 duelov, v ktorých bol osviežením pre tretiu, respektíve štvrtú formáciu "červených krídel". Dokopy nazbieral štyri góly, tri asistencie a dva plusové body.

"Urobil veľa dobrých vecí," vyjadril sa na adresu slovenského útočníka tréner Babcock. "'Fil' je však pripravený znovu hrať a tak by Tatar nedostával priestor počas presilových hier. A ak by v nich nehral, kde inde by mohol ukázať svoje schopnosti? 'Tats' si však zaslúži veľké uznanie," citoval kouča denník Detroit News.

Tatar sa tak vrátil do AHL, v ktorej bude čakať na ďalší "povolávací rozkaz". V nižšej zámorskej súťaži v tomto ročníku nazbieral v 44 dueloch 39 kanadských bodov (19+20).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies