Tatar dúfa v reprízu Helsínk 2012: Česi sú zdolateľní

NETKY.SK • 17 Február 2014, 13:32 • 2 min
Tatar dúfa v reprízu Helsínk 2012: Česi sú zdolateľní

SOČI - Slovenský hokejový reprezentant Tomáš Tatar pred utorkovým zápasom o postup do štvrťfinále na ZOH v Soči proti Česku dúfa v reprízu semifinále MS 2012 z Helsínk. Vtedy Slováci zdolali svojho odvekého rivala 3:1 a postúpili do finále.

slovakia

left justify in out

"Máme dostatok kvalitných hráčov na to, aby sme Čechov opäť zdolali. Cez ich obrancov sa dá prejsť," cituje útočníka klubu Detroit Red Wings český portál idnes.cz. Tatar bol na svetovom šampionáte v Helsinkách hráčom tretieho útoku, v Soči však patrí medzi opory a je autorom jedného z dvoch gólov Slovenska na turnaji.

"Bude to veľmi náročný duel, možno bratovražedný boj. Takéto zápasy sú pre fanúšikov najlepšie. Dúfam, že národ bude s nami a za nami. Že podáme taký super výkon, aby každý Slovák mohol byť hrdý," dodal Tatar. Pred zápasom s Ruskom, ktorí Slováci prehrali až po samostatných nájazdoch, nestačili Tatar a spol. na USA (1:7) i Slovinsko (1:3).

"Chápem, že ľudia boli na nás nahnevaní. Ale to neznamená, že sme nechceli vyhrávať. Teraz sme si dodali chuť a dokázali sami sebe, že hokej hrať vieme. Myslím, že zápas s Ruskom bol pre fanúšikov tou najlepšou pozvánkou na osemfinále," zakončil rozhovor pre idnes.cz Tatar.

Súboj Česko - Slovensko o účasť v štvrťfinále olympijského turnaja je na programe v utorok o 21.00 miestneho času, teda o 18.00 SEČ v Šajba Aréne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies