Tatar a Pánik dostali kvalifikované ponuky na nové kontrakty

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 14:50 • 2 min
Tatar a Pánik dostali kvalifikované ponuky na nové kontrakty

DETROIT - Vedenie klubu NHL Detroit Red Wings ponúklo slovenskému hokejistovi Tomášovi Tatarovi novú zmluvu a udržalo si tak na neho práva. Rovnako urobila aj Tampa Bay v prípade ďalšieho slovenského útočníka a obmedzeného voľného hráča Richarda Pánika. Informovali o tom zámorské médiá.

slovakia

left justify in out

Tatarovi v posledný júnový deň vypršala s Detroitom zmluva, ktorá mu zaručovala na profiligovej úrovni ročný plat 650.000 dolárov (s bonusmi 840-tisíc dolárov). Ak by ako obmedzený voľný hráč nedostal od Detroitu kvalifikovanú ponuku na nový kontrakt, od 1. júla by sa ocitol na trhu s voľnými hráčmi NHL. Aj teraz sa síce môže dohodnúť na zmluve s hociktorým iným klubom profiligy, no Detroit má právo ponuku konkurencie dorovnať.

 

Dvadsaťtriročný krídelník sa v uplynulom ročníku udomácnil v zostave Detroitu a v základnej časti si vytvoril kariérne maximá v počte štartov (73), gólov (19), asistencií (20) i bodov (39). S 19 gólmi bol po Gustavovi Nyquistovi druhým najlepším strelcom tímu. Na konte mal aj dvanásť plusiek, pričom v priemere odohral na ľade 14:21 min. Okrem toho si zahral aj na majstrovstvách sveta v Minsku, kde v 7 stretnutiach získal osem bodov (4+4) a patril k lídrom Slovenska. Predstavil sa aj na zimnej olympiáde v Soči (4 zápasy, 1+1).

 

"Červené krídla" dali kvalifikované ponuky aj šestici ďalších obmedzených voľných hráčov - útočníkom Rileymu Sheahanovi, Landonovi Ferrarovi, Mitchovi Callahanovi, Andrejovi Nestrašilovi a obrancom Dannymu DeKeyserovi a Adamovi Almquistovi. Naopak, klub si neuplatnil práva na Coryho Emmertona, Willieho Coetzeeho, Trevora Parkesa, Gleasona Fourniera a Maxa Nicastra.

 

Pánikovi na konci júna vypršal kontrakt na 790.000 dolárov (s bonusmi 900-tisíc dolárov). Dvadsaťtriročný krídelník odohral v uplynulej sezóne za Tampu 50 zápasov s bilanciou tri góly a desať asistencií. Nechýbal ani na ZOH v Soči a MS v Minsku.

 

Tampa dala kvalifikované ponuky na nové kontrakty aj Brettovi Connollymu, Dmitrimu Korobovovi, Codymu Kuynkovi, Philippe Paradisovi a Andrejovi Šustrovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona