Tata Bojs pokračujú v prípravách nového albumu

NETKY.SK • 7 August 2015, 12:22 • 2 min
Tata Bojs pokračujú v prípravách nového albumu

PRAHA - Česká kapela Tata Bojs v súčasnosti pracuje na novom albume. Zatiaľ nepomenovaná nahrávka, ktorou skupina nadviaže na radový počin Ležatá osmička (2011), by mala vyjsť na začiatku septembra.

slovakia

left justify in out

"V tejto chvíli je hotová približne polovica albumu. Chalani istú dobu pracovali bezo mňa, keďže som pripravoval hudbu filmu Malý pán. V porovnaní s Ležatou osmičkou sa teda situácia trochu otočila, no už do toho kolobehu opäť naskakujem. Máme veľa demáčov a nápadov na pár taktov. Teraz je potrebné vybrať to najlepšie, takže si čoskoro otvoríme fľašku, budeme počúvať, vyzobávať oriešky a najzaujímavejšie nápady," uviedol bubeník a spevák Milan Cais.


Zvuk nahrávky by sa mohol odvíjať od decembrových singlov Antikvariát a S ní. "Zatiaľ je to skôr v našich hlavách, no zhodli sme sa, že viac než gitarový blázinec by sa nám páčil electro sound 80. rokov zachytený pohľadom súčasnosti," povedal Cais. "Hovorí sa, že revival osemdesiatych trval dlhšie než celé 80. roky. Možno by sme to mohli dotiahnuť ešte ďalej - urobiť revival tohto revivalu. Ale kto tuší, ako bude platňa nakoniec znieť? Dnes je moderný ten, kto vie, ktorý z retro zvukov je práve v kurze. To však neriešime - berieme si odkiaľ chceme a používame to, ako chceme," dodal basgitarista Mardoša.


Skupina album pokrstí 12. novembra v pražskom klube Forum Karlín. "Myslím si, že v Prahe takáto moderná koncertná sála s podobnou kapacitou už dlho chýbala. Pre nás je Forum výzvou a ďalším veľkým pražským koncertom s výpravnou scénou, ktorým občas urobíme radosť fanúšikom i sebe. Tešíme sa, že opäť raz vyskúšame nový priestor a mňa osobne láka aj príležitosť rozvinúť vlastnú fantáziu, čo sa vizuálnej podoby koncertu týka. Iné koncertné priestory to v takejto šírke neumožňujú," prezradil Cais. "Určitý strach a nervozitu zažívame pred každým koncertom. Pred takýmto koncertom je ale nervozita ešte väčšia. Po mesiacoch tvrdej driny totiž všetko smeruje k jednému okamihu," vyjadril sa bubeník. "Ja bývam na koncertoch nervózny aj za iné kapely. Či to všetko zvládnu a tak. Preto som na tých vlastných nervóznejší o to viac," dodal s úsmevom Mardoša.


Kapela Tata Bojs vznikla v roku 1988 a v súčasnosti ju okrem Caisa a Mardošu tvoria aj Vladimír Bár, Dušan Neuwerth a Jiří Hradil. Debutovali v roku 1991 albumom Šagali Šagáli, po ktorom nasledovali nahrávky Ladovo album (1995), Jaro/Divnosti (1997), Ukončete nás (1997), Nekonečná stanice (1998), Futuretro (2000), Termixes (2001), Biorytmy (2002), Attention! (2002), Nanoalbum (2004), Kluci kde ste? (2007), Smetana (2008) s Ahn Triom a spomínaná Ležatá osmička.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona