Štát musí za Sitinu stavbárom doplatiť 20 miliónov eur

NETKY.SK • 29 September 2011, 23:46 • 2 min
Štát musí za Sitinu stavbárom doplatiť 20 miliónov eur

Štát musí za Sitinu stavbárom doplatiť 20 miliónov eur

slovakia

left justify in out

img

Bratislavský diaľničný tunel Sitina sa predraží. Štát neuspel v jednom zo svojich sporov proti konzorciu firiem Taisei-Skanska DS a do piatku (30.9.) im tak musí za túto stavbu doplatiť 20 miliónov eur. Informujú o tom dnes Hospodárske noviny (HN).
Na takúto sumu totiž znejú faktúry, ktoré nominanti bývalého ministra dopravy Ľubomíra Vážneho (Smer-SD) v Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) odmietli uhradiť, lebo ich považovali za predražené. "Pokiaľ mám vedomosť, predmetné práce boli realizované bez súhlasu investora, a preto sa investor bráni ich uhradiť," vysvetlil Vážny.
Nové vedenie NDS, ktoré dosadil Vážneho nástupca Ján Figeľ (KDH), však stavbárom nakoniec ustúpilo. "Je to dohoda, ktorá by mala vyhovovať obidvom stranám," reagoval pre HN právnik Ladislav Kružlík, ktorý v spore zastupoval štát. Cena za Sitinu po tomto zvýšení vyjde na viac ako 135 miliónov eur.
Súdov týkajúcich sa Sitiny bolo už viacero, pripomínajú HN. Dva z nich štát tento rok vyhral. Stavbári si v nich nárokovali na preplatenie kurzových rozdielov, ktoré počas výstavby tunela vznikli. Nárokované sumy, spolu viac ako 34 miliónov eur, štát nakoniec platiť nemusel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies