Štart ročníka 2011/2012 na Pasienkoch, do ligy sa vrátili osobnosti

NETKY.SK • 14 Júl 2011, 11:50 • 2 min
Štart ročníka 2011/2012 na Pasienkoch, do ligy sa vrátili osobnosti

Štart ročníka 2011/2012 na Pasienkoch, do ligy sa vrátili osobnosti

slovakia

left justify in out

img

Letná prestávka medzi ročníkmi slovenskej futbalovej Corgoň ligy 2010/2011 a 2011/2012 trvala iba 50 dní. Už v piatok 15. júla štartuje zápasom 1. kola medzi úradujúcim majstrom Slovana Bratislava s nováčikom AS Trenčín na Pasienkoch súťaž, ktorá sa podľa rozhodnutia jej riadiaceho orgánu Únie ligových klubov (ÚLK) opäť vrátila k označeniu 1. liga.
      Hrací systém sa však nezmenil, jej 12 účastníci budú hrať 33. kôl, jesenná časť sa skončí 26. novembra 18. kolom, jarná časť potom odštartuje už 25. februára 2012 19. kolom. Meno majstra sezóny 2011/2012 bude najneskôr známe 20. mája budúceho roku, keď je na programe posledné 33. kolo. Je to tak preto, že podľa nariadenia UEFA sa ligové súťaže na kontinente majú skončiť do tohto termínu, aby sa reprezentácie mohli pripraviť na šampionát EURO 2012 v Poľsku a na Ukrajine. V jeho kvalifikácii bojujú aj zverenci trénera Vladimíra Weissa, ktorí sú pred jesennou rozhodujúcou fázou spolu s Írmi a Rusmi na čele B-skupiny.
      Šéf ÚLK Dušan Tittel na predsezónnej tlačovej konferencii avizoval, že riadiaci orgán chce zastaviť pokles návštevnosti, ktorý síce minulú sezónu nebol úplne markantný, no predsa len bol, resp. vyhnať násilie zo štadiónov. Veľkým problémom stále zostáva infraštruktúra štadiónov, nový štadión na Tehelnom poli majúci ambíciu stať sa národným je v nedohľadne, aj keď majiteľ úradujúceho víťaza "double" Ivan Kmotrík deklaroval, že výstavba je prioritou aj vzhľadom na pritiahnutie diváka.
      V novej sezóne sa ale bude dať na čo pozerať. Zaujali návraty osobností ako Miroslava Karhana (Trnava), Miroslava Barčíka (Žilina), Mareka Bažíka (Banská Bystrica), Pavola Masaryka (Ružomberok), ktorí sa tak pridali k Zdenovi Štrbovi či Martinovi Jakubkovi. Dres majstra bude aj ďalej obliekať Filip Šebo, ktorý dal LM prednosť pred ponukou bundesligového Hannoveru 96. Na druhej strane zo súťaže odišiel čerstvý reprezentant Filip Lukšík do holandského ADO den Haag či strelec Ondřej Smetana (St. Truiden). V rámci súťaže zaujal prestup Viktora Pečovského z Banskej Bystrice do Žiliny. Zaujímavé bude sledovať počínanie reprezentantov CL v európskych pohároch - Slovana v LM, resp. vicemajstra zo Senice, Žiliny a Trnavy v EL.
      Na lavičkách jednotlivých klubov prišlo oproti poslednej sezóne k štyrom zmenám. Do Trnavy prišiel český odborník Pavel Hoftych, ktorému sa v 1. predkole EL 2011/2012 podarilo prejsť cez čiernohorskú Zeta Golubovci. DAC Dunajská Streda vsadila na osvedčeného Štefana Horného a Prešov nahradil Ladislava Pecka bývalým koučom Košíc Štefanom Tarkovičom. Košice povedie Ladislav Šimčo.
      Úvodné kolo sa pre povinnosti klubov v pohárovej Európe natiahlo do troch dní. Po úspešnej sezónnej ouvertúre v LM a výhre 2:0 nad kazašským majstrom Tobol Kostanaj "belasí" privítajú mužstvo kouča Adriána Guľu. Zaujímavé bude sledovať konfrontáciu najlepší strelcov dvoch najvyšších slovenských súťaží - domáceho Šeba (22) a hosťujúceho Davida Depetrisa (31). V sobotu sú na programe tri súboje, senický tím Stanislava Grigu, ktorý už bude poznať meno súpera v 3. predkole EL, hostí na vynovenom štadióne Tatran Prešov. Omladená Banská Bystrica bez zranených Martina Jakubka, Petra Boroša a kapitána Martina Poljovku privíta Nitru, ktorá sa cez prestávku výrazne posilnila. Do mužstva hlavného trénera Cyrila Stachuru sa podarilo priviesť trojicu hráčov Igora Držíka, Jána Čirika a Vratislava Gajdoša, z hosťovania sa vrátil Arnold Šimonek. Tréner ViOnu- Zlaté Moravce na súboj s Ružomberkom nemôže rátať so zranenými Andrejom Hodekom, Pavlom Kuračkom a Martinom Hruškom.
      V nedeľu sa program kola uzavrie súbojmi slovenských účastníkov v EL Žiliny a Trnavy. "Šošoni" hostia  MFK Košice a Trnava v derby DAC Dunajská Streda.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies