Štart proti húževnatým Macedóncom, Weiss:"O podcenení ani reči"

NETKY.SK • 2 September 2010, 12:14 • 2 min
Štart proti húževnatým Macedóncom, Weiss:"O podcenení ani reči"

Štart proti húževnatým Macedóncom, Weiss:"O podcenení ani reči"

slovakia

left justify in out

img

Dôležitý štart do kvalifikácie EURO 2012 absolvujú v piatok proti Macedónsku v Bratislave slovenskí futbaloví reprezentanti. Pred osemfinalistom MS v JAR stojí deklarovaná úloha víťazstvom úspešne začať boj o kontinentálny šampionát v Poľsku a na Ukrajine, resp. dobre sa naladiť pred veľmi ťažkým zápasom o ďalšie štyri dni v Rusku na pôde jedného z favoritov B-skupiny.
Trénera slovenského výberu trápili pred duelom zranenia viacerých hráčov. Z tohto dôvodu z pôvodnej nominácie vypadol obranca Marek Čech z West Bromwichu Albion aj autor dôležitých gólov v predchádzajúcej kvalifikácii Stanislav Šesták (MKE Ankaragücü). Proti húževnatému Macedónsku nebude hrať ani ďalší útočník a štvorgólová opora z turnaja v Afrike Róbert Vittek, zranenia kvárili aj Tomáša Oravca či Mária Pečalku. V tom ale kouč Slovákov nemieni vôbec hľadať akékoľvek alibi: "To je futbalový život. Zranení hráči nám budú chýbať. Musia ale potiahnuť iní. Nikto sa nás nebude pýtať, či bol niekto zranený alebo unavený, v piatok sa všetci budú pýtať na výsledok. Musíme hrať tak, aby sme po dobre odvedenej robote odchádzali usmiati do Ruska."
Slováci majú s balkánskym súperom svoje skúsenosti, vždy v kvalifikácii s nimi odohrali už štyri zápasy s priaznivou bilanciou 3 výhry a 1 remíza. Naposledy sa s nimi stretli v septembri 2003 v Žiline v boji o EURO 2004 v Portugalsku (1:1). "Macedónsko je pre nás úplne vyrovnaný súper. Z nášho pohľadu nemôže byť reč o podcenení tímu, ktorý má v kádri Pandeva a iné individuality, ktoré hrajú ťažké európske ligy. Musíme ísť na dno síl," dodal 45-ročný Weiss.
Viacerí hráči slovenského tímu si cez prestupové obdobie našli nových zamestnávateľov v snahe pravidelne hrávať, čo by malo byť na osoh aj národnému výberu. Týka sa to i syna kouča výberu Vladimíra Weissa mladšieho, kmeňového hráča Manchestru City. Ten má za sebou prvé dva dobré zápasy na hosťovaní v škótskom veľkoklube Glasgow Rangers: "Som rád, že som začal hrávať. Nečaká nás ľahký zápas, Macedónsko má kvalitné mužstvo. Sú známi veľkou bojovnosťou, preto nás žiadna prechádzka nečaká. Je to ale pre nás prvý zápas, navyše doma, a preto ak chceme postúpiť, musíme myslieť len na víťazstvo. Naša skupina je silná, ale to sú aj všetky ďalšie v kvalifikácii. Našim ďalším snom je opäť postúpiť, musíme preto urobiť maximum."
Macedónci neponechávajú tiež nič na náhodu, mužstvo s trénerom Mirsadom Jonuzom je v Bratislave už od pondelka. Do plného stavu sa schádzalo postupne. Jonuzovi z nominácie vypadla zranená brankárska jednotka Tomislav Pačovski (fraktúra nohy), nahradiť ho medzi žrďami môže dvojka Edin Nuredinoski z cyperského Ethnikosu Achnas, pričom Jonuz má v talóne aj Darka Tofilovskiho, ktorý si na chleba zarába v corgoňligovom MFK Košice. Macedónci majú v tíme kvalitné individuality na čele s kapitánom Goranom Pandevom z Interu Miláno, stredopoliarom Velice Šumulikoskim zo Sibiru Novosibirsk či obrancom bundesligového Mainzu Nikolče Noveskim. "Majú skvelých hráčov Škrtela, Weissa, Vitteka, Hamšíka. Som však presvedčený, že máme kvalitné zbrane, aby sme im úspešne vzdorovali," cituje web macedónskej federácie stredopoliara Filipa Despotovskiho z ukrajinského Lucku. Po Slovákoch čaká na Macedónsko 7. septembra doma Arménsko.
Zápas má na bratislavských Pasienkoch výkop o 20.30 h, ako hlavný rozhodca ho povedie Švajčiar Claudio Circhetta. Súboj bude podľa informácie na stránke SFZ v priamom prenose okrem majiteľa reprezentačných práv Digi sport vysielať aj STV.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies