Taribo West: Trénerom Nigérie by sa mal stať Amokachi

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 12:47 • 2 min
Taribo West: Trénerom Nigérie by sa mal stať Amokachi

ABUJA - Niekdajší nigérijský futbalový reprezentant Taribo West vyzval tamojšiu futbalovú federáciu (NFF), aby ponúkla funkciu trénera národného tímu Danielovi Amokachimu v prípade, ak viac nepotrebuje Stephena Keshiho.

slovakia

left justify in out

NFF a Keshi sa dlhodobo nevedia dohodnúť na podmienkach nového kontraktu. Platnosť Keshiho pôvodnej zmluvy vypršala po MS 2014 v Brazílii, odvtedy mužstvo dočasne vedie spomenutý Amokachi. Aktuálna kríza v nigérijskom futbale vyvrcholila neúspešnou kvalifikáciou na tohtoročný Africký pohár národov, na ktorom Nigéria ako obhajca trofeje absentovala.

 

Päťdesiattriročný Keshi, ktorý zasadol na lavičku Nigérie v roku 2011, dostal od funkcionárov NFF návrh zmluvy, účastník MS 1994 ju však nazval "otrockým kontraktom". 

 

"Pri pohľade na všetky okolnosti sa NFF zdráha dať Keshimu novú zmluvu. Niektorí ľudia z federácie ho zrejme nepotrebujú a robia všetko, aby rokovania zmarili. Keby som bol Keshim, odmietol by som zmluvu a hľadal si prácu inde. Nemal by umožniť ľuďom z NFF, aby ničili jeho povesť. Amokachi je dobrý tréner schopný nahradiť Keshiho. Mali by ho vymenovať okamžite, aby mal dostatok času na prípravu pred kvalifikáciou o postup na APN 2017. Zahraniční tréneri nie sú lepší ako naši domáci," citoval portál nigeriaworld.com slová 40-ročného niekdajšieho obrancu, ktorého preslávili predovšetkým extravagantné účesy. West si počas kariéry obliekal dresy talianskeho Interu Miláno či francúzskeho AJ Auxerre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona