Tarasov dostal pokutu 300-tisíc eur za tričko s Putinom

NETKY.SK • 19 Február 2016, 13:20 • 2 min
Tarasov dostal pokutu 300-tisíc eur za tričko s Putinom

MOSKVA - Ruský futbalista Dmitrij Tarasov dostal od svojho klubu Lokomotiv Moskva pokutu 300 000 eur a k tomu prišiel o všetky prípadné finančné bonusy za február. Navyše, "železničiari" nevylúčili, že Tarasovovi strhnú z príjmu sankciu, ak ju dostanú.

slovakia

left justify in out

Stredopoliar pyká za tričko, na ktorom mal obrázok Vladimira Putina a nápis "najslušnejší prezident", čím porušil zákaz prezentácie politického obsahu na trávniku. Previnil sa počas utorňajšieho prvého zápasu šestnásťfinále Európskej ligy na pôde tureckého Fenerbahce Istanbul. Dvadsaťosemročný Tarasov si vyzliekol dres a pod ním mal kontroverzný odev. Záležitosťou sa bude zaoberať Európska futbalová únia (UEFA). Hostia, za ktorých hráva aj slovenský obranca Ján Ďurica, prehrali 0:2, odveta bude vo štvrtok 25. februára v ruskej metropole.

"Je to môj prezident. Vážim si ho a rozhodol som sa dať najavo, že som vždy pripravený vyjadriť mu podporu. Tie slová na tričku vystihujú všetko, čo som chcel povedať," povedal Tarasov pre ruskú agentúru R-Sport. "S mojím mužom sa navzájom podporujeme vo všetkom. Je mojou pýchou," napísala prostredníctvom instagramu hráčova manželka Oľga Buzovová a pridala fotografiu, na ktorej má tričko s portrétom partnera a slovom "môj".

Vzťahy medzi Tureckom a Ruskom sú na bode mrazu od novembra minulého roka, keď turecká stíhačka F-16 v pohraničí medzi Sýriou a Tureckom zostrelila ruský bombardér Su-24, ktorý bol na misii na podporu pozemných operácií sýrskej armády proti povstalcom. Ruská diplomacia odpovedala uvalením sankcií vrátane zákazu dovozu niektorých tovarov z Turecka. UEFA napriek tomu neprikročila k opatreniam, ktoré by zamedzili vzájomným zápasom na klubovej či reprezentačnej úrovni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona