Taobao, dcérska spoločnosť firmy Alibaba, zakazuje zalistovanie kryptomien a ICO služieb

NETKY.SK • 16 Apríl 2018, 08:52 • 2 min
Taobao, dcérska spoločnosť firmy Alibaba, zakazuje zalistovanie kryptomien a ICO služieb

Taobao, známy ako eBay v Číne, aktualizuje svoju politiku v oblasti kryptomien, ICO a iných služieb, ktoré súvisia s virtuálnymi menami. Taobao je dcérska spoločnosť čínskeho giganta Alibaba. Bola založená v roku 2003, kde jednotlivci a malé firmy môžu predávať tovar v rámci Číny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Taobao predtým zakazoval predaj ťažiarom kryptomien a ponúkali výukové programy na ťaženie. Okrem toho teraz zakázali akýkoľvek produkt alebo službu, ktorá využíva technológiu blockchain. Nové pravidlo zakazuje služby súvisiace s kryptomenami, ktoré zahŕňajú služby ICO a všetko s nimi súvisiace. Zákaz sa týka aj predaja blokových virtuálnych aktív. Tieto nové pravidlá budú platné od 17. apríla.

 

Taobao citovala nedávne zákazy od People´s Bank v Číne. V septembri minulého roka spoločnosť PBoC zakázala všetky ICO a začiatkom tohto roka zakázali samotné kryptomeny. Hoci neexistuje zákaz ťaženia, väčšina ťažiarov sa snaží presunúť svoje služby mimo územie krajiny.

 

Taobao považuje porušenie týchto nových pravidiel za závažné a má zavedený systém sankcií s cieľom penalizovať tých, ktorí ich nebudú dodržiavať. Po tom, čo PBoC minulý rok zakázala ICO, bola väčšina inzerentov schopná obísť tento zákaz zmenou pravopisu. Napríklad píšu ICO ako IC0, kde menia “O“ na “0“ (nula).

 

Napriek tomu, že Čína bola extrémne nepriateľská voči kryptomenám, väčšina obchodníkov je optimistická v súvislosti so zmenou postoja v nadchádzajúcich mesiacoch. V skutočnosti nová generálna riaditeľka PBoC Yi Gang povedala, že „Bitcoin je mena, ktorá poskytuje slobodu každému, kto ju používa.“ Zdôraznila, že kryptomeny sú transparentné.

 

Aj keď Taobao zakázala všetky služby súvisiace s technológiou blockchain, neexistuje zákaz tejto technológie ako takej v Číne. V skutočnosti je čínska vláda mimoriadne optimistická k tejto technológii. Bola uvoľnená 1 miliarda USD do blockchainového fondu, ktorý je podporovaný vládou. Ten má investovať do začínajúcich podnikov. PBoC tiež podala v roku 2017 najväčší počet patentov na blockchain.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies