Tanky sa stiahli z okolia mesta Hamá

NETKY.SK • 4 Júl 2011, 10:05 • 2 min
Tanky sa stiahli z okolia mesta Hamá

Tanky sa stiahli z okolia mesta Hamá - Politika Tanky sýrskej armády, ktoré sa v nedeľu rozmiestnili na vjazdoch do mesta Hamá, sa neskôr stiahli. Informovala o tom v noci nadnes agentúra Reuters s odvolaním sa na miestnych obyvateľov.

slovakia

left justify in out

img

Tanky sýrskej armády, ktoré sa v nedeľu rozmiestnili na vjazdoch do mesta Hamá, sa neskôr stiahli. Informovala o tom v noci nadnes agentúra Reuters s odvolaním sa na miestnych obyvateľov.
      Hamá patrí k regiónom, kde sa konajú najväčšie protesty proti režimu prezidenta Bašára Asada. V piatok 1. júla sa na hlavnom námestí v Hame konala zatiaľ najmasovejšia demonštrácia, na ktorej sa zúčastnili desaťtisíce ľudí.
    Pred príchodom tankov a obrnených vozidiel k mestu so 650.000 obyvateľmi boli v okrajových štvrtiach zatknuté desiatky ľudí a v uliciach bolo vidieť posilnené policajné hliadky.
      Podľa jedného z obyvateľov sa na hlavnom námestí aj v nedeľu večer zhromaždili tisíce ľudí napriek tomu, že do mesta prerušili dodávky elektrickej energie.
      Počet príslušníkov bezpečnostných zložiek v Hame sa znížil po tom, čo tam počas jedného z najkrvavejších dní povstania proti Asadovi zabili najmenej 60 demonštrantov.
      Mesto Hamá bolo aj centrom sunnitského povstania, ktoré sa začalo v roku 1976. Brat vtedajšieho sýrskeho prezidenta Háfiza Asada tam poslal jednotky, ktoré na jar roku 1982 zmasakrovali odhadom 25.000-30.000 ľudí.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona