Tanko sa ospravedlňuje policajtom za neprispôsobivých Rómov

NETKY.SK • 15 August 2015, 17:26 • 2 min
Tanko sa ospravedlňuje policajtom za neprispôsobivých Rómov

BRATISLAVA - Policajtom, ktorí začiatkom augusta zasahovali v obci Rudňany, kde ich napadli Rómovia, sa ospravedlnil predseda Strany Rómskej únie na Slovensku (SRÚS) František Tanko.

slovakia

left justify in out

"Naozaj je trošku hlúpe zo strany Rómov, keď napadnú záchrannú službu. Urobili to, čo nemali," uviedol Tanko.


Na druhej strane tvrdí, že problematika Rómov sa na Slovensku podľa neho dostatočne nerieši. "Niekoľko miliónov eur prišlo na riešenie tejto problematiky, peniaze sa rozkotúľali a toto je výsledok," povedal Tanko. Situácia medzi Rómami a majoritou je momentálne podľa neho veľmi napätá a obáva sa ďalších nepokojov. "Viem, že medzi nami sú aj neprispôsobiví občania, tak ako aj u majority. Ak by sa tento problém riešil včera, tak je neskoro," skonštatoval. Za jeden z najväčších nevyriešených problémov považuje vysokú nezamestnanosť. Takisto sa obáva, že problémy rómskej komunity budú využívať rôzne politické strany a hnutia v nadchádzajúcich parlamentných voľbách.


Dnes malo byť v obci Rudňany na východnom Slovensku protestné zhromaždenie proti Rómom, napokon sa však neuskutočnilo. Rómovia ešte 2. augusta v rómskej osade Zabijanec v Rudňanoch v okrese Spišská Nová Ves pri policajnom zásahu napadli policajtov. Siedmi policajti utrpeli zranenia s dĺžkou liečenia od štyroch do siedmich dní. Polícia zadržala deväť osôb, z toho troch mladistvých. Pri zákroku bolo zranených aj niekoľko Rómov, lekárske ošetrenie však odmietli. Na zásahu, ktorý trval od 20:10 do 24:00 sa celkovo zúčastnilo 22 policajtov. Od začiatku roka len v Košickom kraji evidujú 25 útokov na policajtov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies