Tanko požiadal o stretnutie s ministrom Richterom ešte v 2013

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 14:24 • 2 min
Tanko požiadal o stretnutie s ministrom Richterom ešte v 2013

BRATISLAVA - Strana Rómskej únie na Slovensku žiada podľa jej predsedu Františka Tanka už dlhšie o prijatie u ministrov práce, vnútra i školstva.

slovakia

left justify in out

Keďže sú žiadosti strany zatiaľ neúspešné, podľa neho kompetentní zrejme nemajú záujem sa s ním pre rómsku problematiku stretnúť. Ako pre agentúru SITA uviedla Barbora Petrová z tlačového odboru ministerstva práce, "preverili sme všetky žiadosti o prijatie u pána ministra, pán Tanko oň požiadal len v roku 2013." Šéf rezortu Ján Richter bol vtedy podľa nej zaneprázdnený, a tak sa s Františkom Tankom stretol 21. mája 2013 štátny tajomník ministerstva Jozef Burian.

Na rokovaní boli aj generálni riaditelia sekcií práce a sociálnej a rodinnej politiky, generálny riaditeľ ústredia práce ako aj riaditelia odborov z rezortu práce, ale aj z ústredia práce. "Takže tvrdenie, že kompetentní nemajú o stretnutie záujem, sa nezakladá na pravde. Navyše, od spomínaného stretnutia v roku 2013 neevidujeme žiadnu žiadosť Františka Tanka o prijatie u ministra Jána Richtera," doplnila Petrová. 

 

Ako Tanko informoval agentúru SITA, ministrom chce predložiť návrhy na riešenie rómskej problematiky na Slovensku. Súčasná sociálna situácia Rómov na Slovensku je podľa neho veľmi vážna, žijú na hranici chudoby, nemajú možnosť sa zamestnať, dokonca v niektorých lokalitách žijú bez vody. "Je najvyšší čas sa začať týmto problémom intenzívne venovať, pretože situácia v niektorých lokalitách je tak vážna, že je len otázkou času, že príde pre chudobu a hlad k občianskym nepokojom a k nárastu kriminality," vysvetlil predseda strany. 

 

Slovensko získalo pre nové programové obdobie na roky 2014 až 2020 z prostriedkov Európskej únie na riešenie rómskej problematiky približne 380 miliónov eur. František Tanko preto vyzýva slovenskú vládu a kompetentné osoby, aby peniaze využili na túto problematiku. Ide podľa neho o prostriedky na infraštruktúru, bývanie, vzdelanie či zlepšenie sociálnej situácie Rómov. "Tiež ich vyzývam, aby nedopustili rozkrádanie týchto peňazí, prípadne ich využitie bez konečného dopadu na samotných Rómov," uviedol. Každá jedna vláda je podľa neho zodpovedná za podmienky, v akých dnes Rómovia žijú, a preto je dôležité aj pre budúcnosť všetkých občanov Slovenska, aby sa situácia zlepšila a začala sa riešiť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies