Tanko: Hliadky ĽSNS vo vlakoch sú provokácia

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 14:18 • 2 min
Tanko: Hliadky ĽSNS vo vlakoch sú provokácia

BRATISLAVA – Rómovia na Slovensku sú rozhorčení z aktivít predsedu Ľudovej strany Naše Slovensko Mariana Kotlebu a s jeho krokmi nesúhlasia. Hliadky strany vo vlakoch považujú za provokáciu. Na dnešnom brífingu v Bratislave to uviedol predseda Rómskej únie na Slovensku František Tanko.

slovakia

left justify in out

"Samozrejme, mali by byť zrušené, vyzerá to tak, že je to len čistá provokácia. Preto sa pýtam, kde bol pán Kotleba, keď v Detve zbili rómsku študentku, kde bol pán Kotleba, keď v Nitre holohlaví chlapci dokopali nevinných ľudí. To k ničomu dobrému nevedie, len k násilnosti voči nám, Rómom," povedal Tanko.

 

V nasledujúcich dňoch by sa rád stretol s policajným prezidentom Tiborom Gašparom. "Chceme mu položiť niekoľko otázok. Ako chce zabezpečiť bezpečnosť Rómov na Slovensku, aké opatrenie chce prijať, aby Kotlebovi ľudia nezačali mlátiť Rómov v osadách," uviedol Tanko.

 

Podľa medializovaných informácií mal líder strany Ľudová strana Naše Slovensko Marian Kotleba oznámiť v pondelok (11.4.) pred Železničnou stanicou vo Zvolene nasadenie hliadok ĽSNS do troch vlakov, kde majú pomáhať s ochranou cestujúcich. Ako dodal, strana reaguje na útok na dievča, ktorý sa odohral vo vlaku smerujúcom z Nových Zámkov do Zvolena 7. apríla. Prvá hliadka bola trojčlenná, jej veliteľom mal byť podľa Kotlebu poslanec NR SR Peter Krupa, ktorý sa do povedomia verejnosti dostal tým, že prišiel do parlamentu ozbrojený.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies