Tankó a Tlkanec v Debrecíne do semifinále

NETKY.SK • 7 Február 2014, 09:57 • 2 min
Tankó a Tlkanec v Debrecíne do semifinále

DEBRECÍN - Slovenskí reprezentanti v boxe Viliam Tankó a Erik Tlkanec si vybojovali postup do semifinále na kvalitne obsadenom medzinárodnom turnaji "Bocskai Cup" v maďarskom Debrecíne (5. - 8. 2.), na ktorom je prítomných 116 pästiarov z 20 krajín sveta.

slovakia

left justify in out

Pre zostávajúce duo nominovaných borcov SR Michala Zátorského a Matúša Strniska bolo štvrtkové štvrťfinále konečnou stanicou. Informuje o tom internetová stránka www.skboxing.sk.

 

Tankó zvíťazil v kategórii do 52 kg nad Rumunom Florinom Bujorom a Tlkanec v "deväťdesiatjednotke" uspel proti domácemu Szabolcsovi Deélovi tiež 2:1 na body. "Vilo bol počas celého zápasu presnejší, aktívnejší, súpera prevýšil po všetkých stránkach. Jeho protivníkom v piatkovom semifinále bude kvalitný Talian Fabrizio Manuel Cappai. Tlkanec sa vyznačoval väčšou razantnosťou, v 2. kole poslal Deéla k zemi, ten však preukázal veľkú bojovnosť a napriek tržnej rane na oku dokončil duel. Na Erika čaká v boji o finále Chorvát Josip Filipi," uviedol na webe www.boxing.sk tréner slovenskej mužskej reprezentácie Pavol Hlavačka. 

 

Zátorský po stredajšom suverénnom víťazstve nad Chorvátom Matteom Komadinom (3:0 n. b.) podľahol v kategórii do 60 kg Edgardasovi Skurdelisovi z Litvy 1:2 na body a Strnisko do 81 kg prehral s Egypťanom Orabim Salahom Abdelrahmom 0:3 na body. "V dueli Miša rozhodli maličkosti, s jeho vystúpením v Debrecíne po dvojtýždňovej pauze zavinenej zranením som však spokojný. Strnisko bojoval, ale skúsenejší egyptský boxer bol nad jeho sily," doplnil hodnotenie kouč P. Hlavačka. 

Medzinárodný turnaj mužov v boxe "Bocskai Cup" - Debrecín (Maď.) - štvrtkové výsledky Slovákov: 

Štvrťfinále: 
kategória do 52 kg: Viliam Tankó (SR) - Florin Bujor (Rum.) 2:1 na body 
do 60 kg: Michal Zátorský (SR) - Edgardas Skurdelis (Lit.) 1:2 na body 
do 81 kg: Matúš Strnisko (SR) - Orabi Salah Abdelrahm (Eg.) 0:3 na body 
do 91 kg: Erik Tlkanec (SR) - Szabolcs Deél (Maď.) 2:1 na body 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies