Tampu delí od finále konferencie jedna výhra

NETKY.SK • 30 August 2020, 12:31 • 2 min
Tampu delí od finále konferencie jedna výhra

TORONTO - Všestranný český útočník Ondřej Palát boduje, najužitočnejší hráč základnej časti uplynulého ročníka Rus Nika Kučerov sa neváha zapájať do bránenia a v bránke chytá spoľahlivý Andrej Vasilevskij. To boli základné stavebné kamene pri víťazstve Tampy Bay Lightning v sobotňajšom štvrtom zápase semifinále play-off Východnej konferencie nad Bostonom Bruins.

slovakia

left justify in out

Bolts v torontskej Scotiabank Arene triumfovali 3:1 a rovnakým skóre vedú aj v sérii hranej na štyri víťazstvá.

 

 

Stav série 
Tímu z Floridy chýba už iba krôčik, aby sa druhýkrát v priebehu ostatných troch rokov predstavil v konferenčnom finále. "Chlapci to momentálne cítia. Dúfam, že to takto bude ďalej pokračovať," povedal tréner Lightning Jon Cooper.

 

"Hráme sebavedome, na ľade sa neulievame a snažíme sa robiť veci správne. Myslím si, že všetky štyri formácie hrajú dobrý hokej a to je obrovské plus," nadviazal dvojgólový Čech Palát.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tampa Bay Lightning (@tblightning),


Cassidy nie je s Halákom spokojný 
Slovenský obranca Erik Černák odohral v drese Tampy Bay takmer 17 minút a zapísal si dve trestné minúty za hrubosť, keď sa v závere prvej tretiny pustil do hviezdneho útočníka Bruins Davida Pastrňáka. V bránke Bruins zlikvidoval Jaroslav Halák 23 z 26 striel súpera. Druhý gól Tampy sa však podľa trénera Bostonu dal chytiť. Kapitán Bostonu Zdeno Chára strávil na ľade vyše 16 minút. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tampa Bay Lightning (@tblightning),

 

Kouč Bostonu Bruce Cassidy mal na 35-ročného Bratislavčana "ťažké srdce" pre druhý inkasovaný gól, pri ktorom puk preletel Halákovi ponad lapačku. "Mal to chytiť," poznamenal Cassidy.

 

Isles otočili zápas 

Philadelphia začala dobre, keď ju do vedenia poslal v 15. minúte Tyler Pitlick. Islanders však v druhej tretine otočili vďaka Mattovi Martinovi a Leovi Komarovovi, ktorý zlomil nerozhodný stav šesť sekúnd pred sirénou. V záverečnom dejstve pridal gólovú poistku Anders Lee. Newyorčanov podržal brankár Semion Varlamov, ktorý chytil 26 striel súpera.

 

 

Vegas s čistým kontom

Hráči Vegas rozhodli v treťom zápase proti Canucks už v prvej tretine, keď sa v rozmedzí 72 sekúnd presadili Alex Tuch a Zach Whitecloud. Ďalší gól padol až v úvode tretej tretiny aj vďaka skvelým brankárskym výkonom na obidvoch stranách. Konečné skóre stanovil Mark Stone. Brankár Golden Knights Robin Lehner chytil 31 striel, rovnako ako Jacob Markström na opačnej strane. Lehner zaznamenal v tejto sérii už druhý shutout. 

 

 

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies