Tampa rozstrieľala Rangers, darilo sa aj Dallasu

NETKY.SK • 15 November 2019, 08:39 • 2 min
Tampa rozstrieľala Rangers, darilo sa aj Dallasu

NEW YORK - Nočné víťazstvo hokejistov Tampy Bay Lightning sa zrejme zapíše do top štatistík v rámci tohtoročnej sezóny. V nočnom zápase proti New Yorku Rangers padlo totiž viac ako 10 gólov.

slovakia

left justify in out

Hokejisti Tampy Bay v zostave so slovenským obrancom Erikom Černákom rozdrvili v domácom zápase NHL v noci na piatok New York Rangers 9:3. Päť gólov dali hráči Lightning v presilovkách, Nikita Kučerov zaznamenal gól a tri asistencie, Steven Stamkos strelil svoj 399. gól v kariére a pridal k nemu dve asistencie. Černák počas 20:04 minút na ľade vyslal na bránku hostí šesť striel, rozdal päť hitov a zblokoval tri strely súpera. 

 

img

 

Pre Tampu to bol prvý zápas po návrate zo Švédska, kde v Štokholme dvakrát zdolala v rámci Global Series Buffalo. Po predsezónnych posilách to nie je pre newyorských jazdcov dobrá vizitka. Od dvojky draftu Kaapa Kakka či ruskej strely Panarina sa čakalo určite viac. 

 

 

Uspel aj Dallas s Andrejom Sekerom, ktorý vyhral vo Vancouveri 4:2. Slovenský zadák odohral 19:27 min. a pripísal si plusový bod. Stars po slabom vstupe do sezóny prežívajú vydarené obdobie, bodovali v siedmich zápasoch za sebou. Gólom a asistenciou sa vyznamenal Tyler Seguin, brankár Anton Chudobin chytil 32 striel. Canucks sa z posledných šiestich duelov tešili len raz.

 

 

Uspel aj Edmonton, ktorý zvládol doma pomerne s jasným skóre 6:2 uspieť proti Coloradu. Connor McDavid, kapitán Oilers, si pripísal tri góly, ku ktorým pridal tri asistencie. Päť asistencií si pripísal jeho spoluhráč Leon Draisaitl. Obe superhviezdy Edmontonu tak zaznamenali svoje kariérne maximá. Draisaitl je na čele kanadského bodovania NHL so 41 bodmi v 21 zápasoch, McDavid je s 37 bodmi druhý. 

 

img

 

McDavid zaznamenal dva hetriky v priebehu troch duelov, čo v drese Edmontonu pred ním dokázali len legendy Wayne Gretzky, Glenn Anderson a Jari Kurri. Od roku 2010 sa stal štvrtým hráčom NHL, ktorý v jednom zápase nazbieral minimálne šesť bodov. Dva góly strelil Ryan Nugent-Hopkins, ďalší pridal tvrdý muž Zack Kassian, ktorý si užíva priestor vo formácii s McDavidom a Draisaitlom.

 

 

výsledky nočných zápasov NHL:

Buffalo - Carolina 4:5 pp

Florida - Winnipeg 3:4

Tampa Bay - New York Rangers 9:3

Minnesota - Arizona 3:2

Edmonton - Colorado 6:2

Anaheim - San Jose 3:5

Vancouver - Dallas 2:4

Los Angeles - Detroit 3:2 pp

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona