Talizmanom Walesu bol opäť Bale, Coleman: Historická šanca

NETKY.SK • 4 September 2015, 12:32 • 2 min
Talizmanom Walesu bol opäť Bale, Coleman: Historická šanca

CARDIFF - Futbalisti Walesu môžu v nedeľu ukončiť 58-ročné čakanie na účasť na významnom podujatí. Vo štvrtkovom kvalifikačnom zápase na Cypre vyhrali najtesnejším rozdielom 1:0, upevnili si vedenie v tabuľke B-skupiny a sú veľmi blízko k postupu na EURO 2016. Ten môžu spečatiť koncom týždňa, keď v Cardiffe privítajú Izrael.

slovakia

left justify in out

Talizmanom Walesu bola aj na Cypre jeho najväčšia hviezda Gareth Bale. Elitný krídelník Realu Madrid zaznamenal jediný gól duelu, keď sa presadil presnou hlavičkou v 82. minúte. Wales strelil v doterajšom priebehu kvalifikácie deväť gólov. Bale mal prsty v ôsmich z nich, keď šesťkrát skóroval a na dva presné zásahy prihral spoluhráčom.

 

"Gareth je naším lídrom a potvrdil to aj dnes. Jeho zmysel byť v správnom čase na správnom mieste je obdivuhodný. Dobre sme bránili, súpera nepúšťali do šancí, ale na výhru sme potrebovali gól. A ten nám opäť zabezpečil náš najlepší hráč," citoval trénera Walesu Chrisa Colemana web britskej televízie BBC.

 

Ak Wales v nedeľu vyhrá nad Izraelom, postup na finálový turnaj ME do Francúzska si zabezpečí bez ohľadu na ostatné výsledky v skupine. "Chcem odkázať našim fanúšikom, aby si tieto chvíle užili. Sme blízko k postupu a verím, že historickú šancu už z rúk nepustíme. V nedeľu sa nesmieme nechať uniesť, chceme a musíme hrať rovnakým spôsobom ako doteraz. Byť pozorní v obrane a efektívni v útoku," dodal Coleman, ktorého zverenci v siedmich kvalifikačných dueloch inkasovali len dva góly.

 

Ak Walesania nevyužijú šancu proti Izraelu, v októbri ich čakajú záverečné zápasy kvalifikácie proti Bosne a Hercegovine a Andorre.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona