Talibovia strieľali do svadobčanov. Prekážala im hudba

NETKY.SK • 30 Október 2021, 17:27 • 2 min
Talibovia strieľali do svadobčanov. Prekážala im hudba

ISLAMABAD - Za útokom na svadobčanov stojí militantné hnutie Taliban, ktoré v auguste opäť ovládlo Afganistan.

slovakia

left justify in out

Najmenej 2 ľudia prišli o život a niekoľko ďalších utrpelo zranenia po tom, ako ozbrojenci z afganského islamistického hnutia Taliban spustili paľbu do ľudí na svadobnej oslave vo východoafganskej provincii Nangarhár. Militanti strieľali do svadobčanov preto, lebo tam hrala hudba, informovala v sobotu agentúra DPA.

 

img

 

Incident sa stal v piatok večer v okrese Surch Rúd, ktorý sa nachádza na severe provincie Nangarhár. Podľa jedného z miestnych obyvateľov Taliban pôvodne dedinčanom hudbu na oslave povolil. Neskôr však niekoľko talibov vtrhlo medzi svadobčanov a spustilo paľbu, pri ktorej zabili najmenej 2 a zranili ďalších 10 ľudí. Niekoľko zranených následne previezli do neďalekej nemocnice.

Taliban piatkový incident potvrdil, avšak obvinil z neho "neznámych ozbrojencov".

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Atentát na mešitu v Kandaháre si vyžiadal najmenej 47 mŕtvych

 

Talibovia počas svojej brutálnej a represívnej vlády v rokoch 1996 až 2001 hudbu úplne zakázali. Ako uvádza AFP, po augustovom ovládnutí Afganistanu Talibanom mnoho hudobníkov utieklo z krajiny, zatiaľ čo iní sa zriekli svojej umeleckej profesie a ukryli pred talibmi svoje hudobné nástroje.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona