Talibanci zabili 14 šiitov vrátane troch žien a dieťaťa

NETKY.SK • 25 Júl 2014, 12:58 • 2 min
Talibanci zabili 14 šiitov vrátane troch žien a dieťaťa

KÁBUL/AFGANISTAN - Talibanskí radikáli zastavili vo štvrtok večer v centrálnom Afganistane dva minubusy, posádke prikázali vystúpiť a 15 šiitov, medzi ktorými bolo 11 mužov, tri ženy a jedno dieťa, zastrelili, uviedol v piatok afganský predstaviteľ.

slovakia

left justify in out

Minibusy išli z Kábulu a bolo v nich približne 30 ľudí, ktorí boli v hlavnom meste nakupovať pred ukončením moslimského sviatku ramadán, povedal Sájed Anwar Rahmatí, guvernér provincie Ghór, kde došlo k útoku. Ostatných cestujúcich prepustili. Taliban, rovnako ako sunnitské extrémistické skupiny, považujú šiitov za odpadlíkov.

 

Vo štvrtok zabili Talibanci v treťom najväčšom afganskom meste Herát dve Fínky v taxíku. Zaútočili na nich muži idúci okolo na motorke. Ženy pracovali ako psychiatričky v jednej z humanitárnych organizácií. Bezpečnostná situácia v krajine sa v poslednom čase veľmi zhoršila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies