Taliban zavesil mŕtve telo na žeriav v Heráte

NETKY.SK • 25 September 2021, 14:51 • 2 min
Taliban zavesil mŕtve telo na žeriav v Heráte

KÁBUL - Wazír Ahmad Seddíqí, ktorý na námestí prevádzkuje lekáreň, uviedol, že boli privezené štyri mŕtve telá, pričom tri telá boli premiestnené na ďalšie námestia v Heráte.

slovakia

left justify in out

Príslušníci afganského militantného hnutia Taliban zavesili na hlavnom námestí v meste Herát na západe Afganistanu na žeriav mŕtve telo. Informovala o tom v sobotu agentúra AP s odvolaním sa na svedka.

 

img

 

Prečítajte si: Prečo USA zmiernili sankcie voči Afganistanu?

 

Podľa prevádzkara lekárne Seddíqího Taliban oznámil, že mŕtva štvorica bola prichytená pri únose a bola zabitá políciou. Nebolo bezprostredne jasné, či štvoricu zabili pri prestrelke s políciou alebo až po zadržaní, píše AP. Taliban sa k tomu zatiaľ nevyjadril.

 

Mullah Nooruddin Turabi, jeden zo zakladateľov Talibanu tento týždeň pre tlačovú agentúru AP povedal, že hnutie tvrdej línie bude opäť vykonávať popravy a amputácie rúk, možno nie verejne.

 

Súvisiaci článok: ROZHOVOR: Azim Farhadi: Afganistan má patriť všetkým národnostiam, všetci sme tam doma!

 

Odkedy Taliban ovládol Kábul 15. augusta a ovládol krajinu, Afganci a svet sledujú, či znova vytvoria svoju tvrdú vládu z konca 90. rokov. Vedúci predstavitelia skupiny zostávajú zakorenení v hlboko konzervatívnom a tvrdom svetonázore, aj keď prijímajú technologické zmeny, ako sú video a mobilné telefóny.

 

img

 

V sobotu tiež predstaviteľ Talibanu uviedol, že cestná bomba zasiahla auto Talibanu v hlavnom meste provincie Nangarhár a zranila najmenej jednu osobu.

 

Prečítajte si: ROZHOVOR: Cestovateľ Martin Navrátil nám porozprával o aktuálnom dianí v Afganistane

 

K zodpovednosti za bombový útok sa bezprostredne nikto neprihlásil. Člen skupiny Islamský štát (IS) so sídlom na východe Afganistanu uviedol, že stál za podobnými útokmi v Džalalabáde, pri ktorých zahynulo 12 ľudí. Hovorca Talibanu Mohammad Hanif uviedol, že zranená pri útoku je obecná pracovníčka.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona