Taliban zaútočil na juhu Afganistanu na kolónu autobusov a uniesol 60 ľudí

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 13:47 • 2 min
Taliban zaútočil na juhu Afganistanu na kolónu autobusov a uniesol 60 ľudí

KANDAHÁR - Povstalci afganského hnutia Taliban zaútočili dnes v juhoafganskej provincii Helmand na kolónu autobusov a áut a uniesli približne 60 ľudí. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Policajný šéf Helmandu Muhammad Ismáíl uviedol, že podľa prvých správ sa útok stal v okrese Garešk. Dodal, že Taliban donútil vozidlá zastaviť pod hrozbou použitia zbraní. Nie je známe, kam militanti odviedli zajatých pasažierov.


Hovorca Talibanu Karí Júsuf Ahmadí oznámil, že povstalci zadržiavajú ešte 27 z unesených ľudí, ale ostatných pustili na slobodu. Začiatkom tohto mesiaca zabil Taliban vo východnej provincii Ghazní 12 ľudí, ktorých zajal, vrátane policajtov a vojakov. Minulý mesiac povstalci napojení na Taliban zabili najmenej 12 pasažierov, ktorých uniesli z autobusov v severoafganskej provincii Kundúz.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies