Taliban zabil policajtov, ktorí vyšetrovali smrť horolezcov

NETKY.SK • 6 August 2013, 18:33 • 2 min
Taliban zabil policajtov, ktorí vyšetrovali smrť horolezcov

PEŠÁVAR – Militanti z pakistanského Talibanu zaútočil na skupinu policajných predstaviteľov vyšetrujúcich júnovú masakru zahraničných horolezcov, pričom troch z nich zabili. K útoku došlo v pondelok večer v nepokojnom okrese Diamár v provincii Gilgit-Baltistán v severnom Pakistane.

slovakia

left justify in out

Extrémisti spustili paľbu na policajnú kolónu. "Hoci doteraz nedošlo k žiadnym významnejším zatknutiam súvisiacim so streľbou na cudzincov, títo policajti vyšetrovali ich vraždy,“ uviedol nemenovaný vysokopostavený bezpečnostný predstaviteľ pre agentúru Reuters.

Incident na úpätí vrchu Nanga Parbat z noci na 23. júna neprežili 10 cudzinci vrátane dvoch Slovákov a jeden Pakistanec, ktorých páchatelia prezlečení za policajtov zastrelili zblízka v základnom tábore. K útoku sa prihlásila pakistanská odnož Talibanu, pričom údajne malo ísť o pomstu za útoky amerických diaľkovo riadených lietadiel. Okrem Slovákov Antona Dobeša a Petra Šperku zahynuli aj traja Ukrajinci, dvaja Číňania, Litovčan, Nepálčan a horolezec s dvojakým americko-čínskym občianstvom. Do kedysi pokojnej oblasti severného Pakistanu, kde sa jeden z najvyšších vrcholov sveta nachádza, stále viac prenikajú millitanti, ktorí hľadajú útočiská aj mimo svojich tradičných základní v pohraničnej oblasti s Afganistanom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona