Taliban zabil na policajnej stanici počas sviatku íd al-fitr 10 ľudí

NETKY.SK • 25 Jún 2017, 15:42 • 2 min
Taliban zabil na policajnej stanici počas sviatku íd al-fitr 10 ľudí

KÁBUL - Najmenej desať policajtov zabili a ďalších troch zranili v sobotu večer príslušníci Talibanu pri útoku na policajnú stanicu na západe Afganistanu.

slovakia

left justify in out

Píše o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na oznámenie úradu guvernéra provincie Herát.

 

Útok Talibanu spustil podľa uvedeného zdroja prestrelku, pri ktorej bolo zabitých päť vzbúrencov z tohto islamistického hnutia. K zodpovednosti za rozpútanie celého incidentu sa však bezprostredne neprihlásil nikto.

 

Od konca roka 2014 rozširuje Taliban postupne svoj vplyv v tejto stredoázijskej krajine, kde v rokoch 1996-2001 aj reálne vládol. Talibovia sa začali znova vzmáhať pred necelými tromi rokmi, keď americké a medzinárodné vojská oficiálne ukončili v Afganistane bojovú misiu a ukončili tam tak svoj vplyv a úlohu v protiteroristickom ťažení.

 

V dnešnom prejave pri príležitosti významného moslimského sviatku íd al-fitr - konca posvätného mesiaca ramadán - afganský prezident Ašraf Ghaní zopakoval svoju výzvu Talibanu, aby sa vrátil k mierovým rokovaniam.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies