Taliban vydal prvé číslo časopisu pre budúce džihádistky, chce rozšíriť rady svätých bojovníkov

NETKY.SK • 8 August 2017, 10:49 • 2 min
Taliban vydal prvé číslo časopisu pre budúce džihádistky, chce rozšíriť rady svätých bojovníkov

ISLAMABAD - Pakistanská odnož militantného hnutia Taliban vydala prvé číslo časopisu zameraného na presviedčanie mladých žien, aby sa vydali na cestu džihádu, napísal dnes denník Guardian.

slovakia

left justify in out

Na obálke časopisu nazvaného Sunnate Chaula, čo v preklade znamená Chaulina cesta a odkazuje na moslimskú bojovníčku zo 7. storočia, je zobrazená od hlavy po päty zahalená žena.

 

Okrem poradne pre budúce džihádistky je súčasťou obsahu 45-stranového prvého čísla časopisu aj rozhovor s manželkou mullu Fazlulláha, vodcu skupiny Tehríke Tálibán Pákistán (TTP), za ktorého sa podľa vlastných slov vydala, keď mala 14 rokov.

 

"Pýtam sa vás, prečo je všade toľko kriku pre sobáše maloletých - Musíme vedieť, že keď zrelí mládenci a dievčence zostanú dlho slobodní, môže sa to stať zdrojom morálnej skazy spoločnosti," povedala v rozhovore pre džihádistický časopis manželka mullu Fazlulláha.

 

V úvodníku časopisu jeho nemenovaný autor priamo vyzýva "ženy islamu, aby sa prihlásili a rozšírili rady mudžahedínov, teda svätých bojovníkov.

 

"Usporadúvajte doma tajné stretnutia a pozývajte na ne podobne zmýšľajúce sestry v džiháde. Rozširujte literatúru zaoberajúcu sa povinnosťou viesť džihád a organizujte pre sestry hodiny telesnej prípravy. Naučte sa zaobchádzať s jednoduchými zbraňami. Naučte sa používať granáty," radí mladým záujemkyniam o džihád prvé číslo časopisu Sunnate Chaula.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona