Taliban spustil letnú ofenzívu, napadol letisko v Kábule

NETKY.SK • 12 Máj 2014, 16:50 • 2 min
Taliban spustil letnú ofenzívu, napadol letisko v Kábule

KÁBUL - Militanti z Talibanu uskutočnili v pondelok vlnu útokov naprieč Afganistanom, ktorou začali deklarovanú letnú ofenzívu.

slovakia

left justify in out

Medzi terčmi boli medzinárodné letisko v Kábule a najväčšia vojenská základňa Spojených štátov pri hlavnom meste. Taliban pohrozil, že bude útočiť na afganské a zahraničné ciele ako aj politický proces v čase, keď sa krajina pripravuje na druhé kolo prezidentských volieb.

 

Dve rakety dopadli tesne pred prísne stráženým letiskom, nik však nebol zranený, uviedlo ministerstvo vnútra. Americká koalícia oznámila, že štyri rakety zasiahli Američanmi prevádzkovanú leteckú základňu Bagram. Opäť však k obetiam nedošlo. Povstalci navyše vtrhli do vládnej budovy vo východnej provincii Nangahár, kde zabili dvoch policajtov a dvoch vládnych úradníkov.

 

Zahynuli aj traja militanti. Taliban, ktorý vládol Afganistanu v rokoch 1996 až 2001, sa snaží zvrhnúť Západom podporovanú vládu a vyhnať z krajiny zahraničné sily, ktoré pomáhajú afganskej armáde udržiavať v krajine poriadok.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies